fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Dosta mi je skinutih žena koje pričaju o moralu!

Autor: Sedina Perva

KONJIC - Ona sva “divna i krasna” slomi jezik pričajući o moralu, a svaka slika na društvenim mrežama ili izlazak u grad, ide na fazon: “Bujrum, samo izvolite, poslužite se...”.

Ja nikako ne kontam zašto skinute žene pričaju o moralu. One su sve svima pokazale ali to ne daju dirati. Neće pristati na bilo šta nemoralno. One se samo skinule eto onako, da se vidi šta imaju. Ma kako da ne!

Moja poznanica kaže da je glupo to što sam ja tako mlada a tako staromodna. Kada izađem kod mene sve “Bože sačuvaj” pokriveno, ništa se ne vidi, a to tako nikako nije moderno. Po njenom mišljenju treba se skinuti. Malo krpica treba nabaciti, ali ne puno, to daleko bilo, nego samo eto tek toliko da nisi baš gola izašla.

Evo u ovom momentu mene je sramota što imam takvu poznanicu. Mene stid i za sebe i za nju. Ako se takve djevojke tako ponašaju samo da ih neko vidi, “odmjeri”, zamislite šta će tek da rade onda kada imaju neku korist od nekog? Tako “obučene” one će vrlo brzo skinutii to.

Pričaju o moralu jer one jadne i ne shvaćaju značenje riječi moral. One misle da je moral ono što je nama zapravo nemoral. One vjerojatno misle da su zanimljive i da rade nešto sasvim ok, a realnost je, naravno, sasvim drugačija.

Evo pitanje za dotične “dame” koje gotovo pa gole pričaju o moralu: “Da li vi mislite da imate nešto što mi druge nemamo??”

Eto zamislite čuda, i mi ostale imamo sve štoi vi. Nije vidljivo jer nije na izvolite ali imamo stvarno. Vi ste te koje nemate nešto što mi druge imamo, a to je obraz. Ma to vam je nešto što kod vas služi samo za šamara.

Kaže “lutka” iz komšiluka: “Ja neću sa svakim da izlazim, ja sam poštena, moralna.”

Ma šta ima lutko?! Nisam te prepoznala… Obukla suknjicu i majičicu, a u tom izgleda kao da je otela od nekog djeteta i obukla deset puta manji broj. Zna unutrašnjost skoro svakog automobila iz okoline, kao što i muškarci znaju svaki centimetar njenog tijela gledajući je svakodnevno tako “obučenu”.

A posebno bolestan slučaj je ona (zna ona ko je) koja profilnu sliku postavila kao vjerničku, mahrama i sve po propisima, vjerski statusi, čovjek bi rekao evo je, ne urekla se, kad ono naslovna fotografija u kupaćem kostimu, opet ukradeno od neke djevojčice, jadnoj sve joj poispadalo. I tako redovno, ta “kombinacija”. Pa dobro, ima cura mahrama i kupaćih kostima raznih boja, pa da ne misli narod da nema. Ona misli to neki kao moderan mix morala i nemorala. Evo sva si mi moderna. Iz duše mi žao što te ikad sretoh i vidjeh!

Ok je reći: “Ja sam nemoralna iz tog i tog razloga.” Svi imamo pravo da živimo kako želimo i kako smatramo da trebamo. Ne mora niko od nas da podržava bilo čiju odluku ali ne mora niti da napada. Ali kada se neka skine (sve joj na “izvolite”), govori kako su ovakve kao ja glupe i staromodne, jer su “Bože sačuvaj” do grla obučene, i pri tom razveže jezičinu o temi “moral” (a veze nema niti šta to znači), e onda je to stvarno pretjerano.

Moje mišljenje je da takve osobe takvim ponašanjem zapravo i traže nemoralne ponude. A pogotovo ne vjerujem da bi iste odbile. Sigurna sam da skinute žene imaju razlog skidanja, a to su nemoralne radnje svih vrsta…

Obučena u pravom smislu te riječi možda ćeš teže privući pažnju. Ma ne možda nego hoćeš sigurno. Jasno je da su skinute žene “interesantnije” od ovih drugih. Ali koliko i na koji način? One privlače čestu pažnju ali kakvu?

Zanimljive su noć ili dvije ali takve se ne žene sigurno. Nisu to žene “za kuće”. Na kraju krajeva, svaki normalan muškarac ženi ženu koja ima obraz, onu za koju ga neće biti stid da bude majka njegove djece, onu za koju zna da će ako imao kćerku naučiti je svemu normalnom. Ne ženi se žena koja je pola života provela po kafanama, diskotekama, tuđim automobilima ili bilo kojim drugim mjestima napola skinuta. Poželjne su samo one žene s obrazom, s moralnim i ostalim veličinama.

Ma evo ne znam niti zašto pričam o ženidbi, porodici u ovoj temi. Ne skidaju se takve žene da privuku muškarca n aneki takav način. One se skinu jer skinute mogu da bez nekog velikog truda imaju šta požele. Uvijek ima naivnih muškaraca koji će za jednu noć provoda ponuditi svašta. Ima budala raznih vrsta…

Gola znač i nemoralna! Ne mislim nego znam da je tako. I zato ako ste skinule se onda bar nek’ je jezik za zubima. Vaše golo izdanje daleko je od morala. One koje zamjere na tekstu, a znam da će biti takvih, znači da su se i one same pronašle tu. Ma znam dosta njih kojima je ovo bolna tema. Zašto li?!

Ja ono što mislim govorim javno pa zato kažem da mi je stvarno dosta vas skinutih žena koje pričaju, ili bolje rečeno pametuju, o moralu!

A sve vas je više, nažalost…

Autor: Sedina Perva
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});