fbpx

KOMENTAR DANA: Kada otkrijete imena piromana duhanskih stanica narod vam možda i povjeruje!?

Autor: Karlo Lovrić / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Radišnim (ali isto tako od pustih obećanja izbezumljenim) žiteljima Hercegovine još se pred očima vrte slike svakojakih obećanja raznoraznih mešetara, pa i vodećih političkih lidera s viših, kao i nižih razina vlasti, o tome kako će zahvaljujući smilju Hercegovina postati zemlja prosperiteta i kako nitko neće morati put Njemačke i drugih bogatih zemalja zapada...

Zadnjih dana pratimo putem medija kako se javljaju različiti eksperti, te “neukim” Hercegovcima nastoje objasniti kako je spas za ovdašnje proizvođače duhana (jedino ono što još uvijek “kuri”) u osnivanju otkupnih stanica! Njihovo je filozofiranje, vrlo lako moguće, sponzorirano i od kojekakvih jebivjetara sa vlasti, pa ih evo sada otvoreno pitamo – tko je, zbog čega, pod kojim (dogovorenim) uvjetima i u interesu koje interesne skupine vladajućih u Hercegovini zadnjih godina zapalio Duhanske stanice u Širokom Brijegu i Ljubuškom, a potom i u Mostaru?

Ako stvarno mislite pomoći ovom napaćenom i izvaranom narodu, odnosno raditi u interesu ovdašnjeg običnog malog čovjeka, najprije otvorite istragu (ako baš morate, jer sumnjamo da ne znate tko stoji iza opisanih rabota!) vezano za navedene požare, otkrijte piromane i nalogodavce, pa sve to javno objelodanite i narod će vam možda i povjerovati (vašim poštenim nakanama).

U suprotnom narod će biti skeptičan, jer ste ga svojom pričom toliko puta do sada “izradili” i po pitanju uzgoja smilja i čega sve ne, jer bilo je tu “projekata” ono što se kaže “boli glava” (a baš je sirotinju i zaboljelo), održavanja “seminara” pred većom ili manjom svjetinom, a na kraju je narod “popušio” bolje nego što hercegovačku škiju puše najokorjeliji korisnici završnog proizvoda od našeg “žutog zlata”.

I povrh svega nemojte narodu oči mazati pričom da vam je stalo da prestane egzodus naših ljudi, jer nije vam stalo pošto vi lakše nastavljate vladati što više poštenog svijeta ode budući da su vaši čvrsto na državnim jaslama i ponovno će glasati za partiju. Vidimo i ovih zadnjih dana kako narod jednim dijelom još uvijek (nažalost) “divani” vašu priču o nekakvoj Herceg-Bosni i TV kanalu na hrvatskom jeziku, iako u podsvijesti zna da ste baš vi prodali tu istu Herceg-Bosnu kako bi vi lakše vladali, ali opet ono u podsvijesti obični mali čovjek računa da niste baš toliko zlo… Viđaju vas i u crkvi i oko crkve, pa kontaju da bar tamo ne navraća tolika “sotona”!

Uništili ste i posao sa smiljem, a sada ste kao zainteresirani i za duhan!? Jeste li baš sigurni kako će narod i dalje pušiti tu vašu priču? Da bi vratili povjerenje naroda prvi korak je dakle raskrinkavanje piromana i njihovih nalogodavaca uništenja naših Duhanskih stanica koje su izgrađene još za austrougarskog vakta u vrijeme kada je tadašnja vlast sve činila što je mogla da ovdašnji narod svojim radom na svojoj zemlji gradi svoju ljepšu budućnost.

Činili su sve ono što suprotno njima vi danas činite, pa narod iseljava kao u Titino doba, jer je ponovno primoran napuštati rodnu grudu i odlaziti trbuhom za kruhom. Ponašate se baš kao da ste Titov produkt. Nećemo reći da jeste, ali evo bar ćemo vas ovako pitati jeste li vi gospodo Titov produkt i jesu li vaši šefovi možda i dan danas smješteni u Beogradu? Ponavljamo, mi ništa ne tvrdimo, samo vas pitamo, jer kažete kako sve znate, pa nema sumnje da znate i odgovor na ovo pitanje. Ako i ne budete odgovorili običnim našim radišnim ljudima je jasno da su dobili odgovor na jedan takav upit. Odgovor kakav su i očekivali, jer što drugo od vas i očekivati?

Autor: Karlo Lovrić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI