fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Laže ko’ i babo – Bakirova manipulacija s neformalnim sastancima “javnih ličnosti”!

Autor: Dr. Muhamed Borogovac

SARAJEVO - U zgradi Predsjedništva BiH 12. veljače 2017. godine su se sastali i razgovarali član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Sakib Softić, agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, piše Patria.

Konačnu odluku o podnošenju zahtjeva za reviziju tužbe BiH protiv Srbije donijet će Izetbegović, a nakon širih konzultacija koje će u narednih desetak dana obaviti s većim brojem javnih ličnosti iz politike iz sva tri naroda, te udruženja žrtava.

Apelacija je napisana i potrebno je samo finalizirati. Na prikupljanju novih dokaza sudjelovao je pravni tim koji sačinjavaju domaći i međunarodni pravni eksperti.

Za 18. veljače (subota) u Sarajevu je planirano održavanje skupa s većim brojem sudionika iz različitih sfera života, na kojem će se razgovarati o reviziji tužbe. Rok ističe krajem ovog mjeseca.

KOMENTAR:

Ovo je na djelu stari trik kojega je obilato koristio Alija Izetbegović kada god je htio da napravi neku krupnu izdaju. Naime, Alija bi za svoje “korake u negativnom pravcu” skupljao neformalnu skupinu ljudi koja nije imala nikakav pravilnik djelovanja, nikakav definiran način donošenja odluke. Tu bi se našlo i ovakvih i onakvih mišljenja, a onda bi zaključke izvlačio Alija onako kako je Alija namjerio uraditi. Takvi neformalni skupovi su služili samo kao pokriće, da amortiziraju njegovu krivicu kada se na kraju pokažu negativni rezultati njegovih odluka. To je poturanje svojih izdajničkih kukavičjih jaja nekoj neformalnoj, nedefiniranoj grupi “javnih ličnosti iz politike”.

Mi odavno pišemo da namjere Bakira Iztebegovića s Tužbom nisu čiste jer je on na svaki način, godinama nastojao isključiti kreatora te tužbe Francisa Boylea. Mnogobrojni patrioti BiH i u narodu i među političarima su napravili pritisak na njega da uključi prof. Boylea. On se napokon, oglasio na svoj način – lukavo, preko svoga ureda, a ipak tobože to nije on. Naime, neimenovano lice iz Bakirovog ureda (!?) priopćava da se prof. Boyle nikada nije ni nudio. Evo kako to “Slobodna Bosna” prenosi:

“U kabinetu bošnjackog člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića, “Slobodnoj Bosni” je potvrđeno da američki odvjetnik Francis Boyle ni na koji način nije involviran u reviziju presude protiv Srbije, pa samim tim ni njegove pravne usluge niti su nuđene niti su odbijene. /…/ U kabinetu Bakira Izetbegovića nisu željeli špekulirati što se krije iza ovog očiglednog medijskog spina, u čijoj se pozadini nesumnjivo nalazi Avazov politički nalogodavac Fahrudin Radončić.”

Znači, izjava stiže iz Izetbegovićevog ureda, a opet to nije kazao Izetbegović, nego netko neimenovan?! Zašto to radi, zašto ne smije uzeti odgovornost za tu izjavu? Pa zato što laže, jer to je laž da prof. Boyle nije nudio svoje pravne usluge u vezi ove Tužbe. Nudio se na TV, preko mnogih intervjua u medijima. Tvrdio je da zna točno što treba uraditi, da bi se prevazišla eventualna zakašnjenja sa skupljanjem novih dokaza. Na Izetbegoviću i Softiću je bilo da mu se jave i zatraže njegove usluge. Njegova email adresa i telefoni su svakome poznati, jer Boyle u potpisu svakog svog emaila ima sve te podatke, a emailove šalje mnogim građanima i političarima BiH. Oni su ga samo trebali nazvati, ili poslati email, kao što je običaj kada klijent angažira odvjetnika.

Ovim izdajnici pokušavaju sakriti svoje sabotiranje Tužbe za genocid, ali neće im to uspjeti, ima nas previše svjedoka njihove sabotaže. Mi znamo da je Radončić lažov, ali ovaj put Avaz ne laže. I mi iz Bosanskog Kongresa smo se obratili prof. Boyleu, i on nam je odgovorio, ponovo šaljući sve podatke kako ga se može kontaktirati. Slijedi taj kratki Boyelov email, sa svim podatcima, tako da Izetbegović ili Softić trebaju nazvati prof. Boylea, možda još uvijek nije kasno!

From: “Boyle, Francis A” <[email protected]>
Date: Feb 7, 2017 3:01 PM
Subject: RE: Three questions about the Bosnian lawsuit
To: izostavljeno
Cc: izostavljeno

Bakir just rejected me and my advice. There is nothing more I can do about the World Court lawsuit. I have nothing more to say about it. Sorry. Fab.

Francis A. Boyle
Law Building
504 E. Pennsylvania Ave.
Champaign, IL 61820 USA
217-333-7954 (phone)
217-244-1478 (fax)

Autor: Dr. Muhamed Borogovac
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});