fbpx

KOMENTAR DANA: Svi ste gubitnici – samo je dobitnik Željko Komšić, koji je sebe opet uhljebio!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je moja domovina! Domovina je mjesto gdje sam rođen i nepobitni geografski pojam. BIH je naziv državne zajednice. Nazivi država se mijenjaju! A imena Naroda nikada! Kao odan domovini podržavam BIH, kao državu tri ravnopravna i konstitutivna naroda u kojima se bira u svakom narodu njegov predstavnik u Predsjedništvu BIH, i to je pošteno. No, međutim, ne može biti pošteno i nije, i to ZNA CIJELI SVIJET, da muslimani/Bošnjaci biraju Hrvatima lažnog predstavnika, jer on ne predstavlja hrvatsku volju, nego volju Bošnjačkog naroda. I čim netko ukaže na ovakve izborne anomalije prišije mu se etiketa nacionaliste i antidržavnika.

Izbor Željka Komšića jest legalan, ali ne i legitiman, i to je činjenica, sviđalo se to nekome ili ne! Bošnjačko polaganje prava na BiH i politički bezobrazluk da se osjećaju slobodnima drugima birati političke predstavnike, kao da su ti drugi nekakvi imbecili, više nije tek jedna od prijetnji budućnosti i opstanku ove države nego i konačni dokaz da je ovaj preskupi balkanski politički projekt poznatiji i kao “Bosna i Hercegovina” izgubio svoj smisao. Za to su odgovorni trenutno samo Bošnjaci, odnosno ovi koji su se uključili u tu javnu i drsku prevaru, glasavši za Željka Komšića. I sada, razlog zašto ovo sve pišem jest to, jer takvu prevaru i bilo koju sličnu od strane Hrvata i Srba prema druga dva naroda bi isto osudio i kritizirao, jer znam da je to opasno za tu zajednicu, narod i državu.

Kažu, da je BiH demokratska država?!

Vjerujte mi, da nije i ne može biti nikada demokratska država, kada se jednom narodu, hrvatskom narodu, preglasavanjem, suspendira, oduzme i ukrade demokratsko i Ustavom Bosne i Hercegovine zajamčeno pravo, da izabere legalnog i legitimnog predstavnika svoga naroda! Željko Komšić jest legalno, no ne i legitimno izabran. Tvrditi, da si pobijedio u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, na koju poziciju si došao glasovima bošnjačkog biračkog korpusa, i iste se pozicije prihvaćaš, i još Hrvatima poručuješ, kako ćeš “biti njihov predsjednik glasali oni ili ne”, što znači, indirektno priznanje, da si na tu poziciju došao glasovima Bošnjaka, nije ni moralno, ni pravedno, a povrh svega, to je provokativno!

Kako prevari nema mjesta u braku, prijateljstvo nema šansi ni da egzistira u ovim državnim relacijama. Posebno što ugrožavaju mir i suživot, a za čije ugrožavanje je isključivo glavni i odgovorni krivac Željko Komšić, koji je svojim činom doprinio daljnjim podjelama, netrpeljivosti i razdoru među Bošnjacima i Hrvatima!

Izborom Željka Komšića, gubitnici su, kako Bošnjaci, koji su ga birali, tako i Hrvati, koji ga nisu birali, a dobitnik samo Željko Komšić, koji je sebe 20 godina zaredom ponovno na najplaćenijoj poziciji u državi opet uhljebio, a na razdor i mržnju, koju je svojim potezom ponovno među Hrvatima i Bošnjacima posijao, neće se ni osvrnuti, niti pogledati. Željko Komšić je izabran iz čistog prkosa i mržnje Bošnjaka spram Hrvatima, i na to mržnji Komšić 20 godina dobro profitira! Lik je bio dva mandata član Predsjedništva BiH i ništa nije uradio, niti se za njega nešto veliko moglo čuti, da je ikada uradio, osim što 20 godina „orgija“, pozivajući se na „zlatni ljiljan“, baca priče o očuvanju BiH, njezinom suverenitetu, o antifašizmu, a u stvari on je najveći bošnjački nacionalista, koji je svojim postupcima zaslužan za buktanje hrvatskog nacionalizma i mržnje prema Bosni i Hercegovini!

Moji instikti za pravednost su isti i u slučaju „Memić“, ali i slučaju „Komšić“. Svaka prevara vrijeđa međuljudske odnose i narušava svako daljnje komuniciranje. ‘Ko to nije do sada shvatio, najveći je mrzitelj BiH! Ja nemam osobnog interesa, naprotiv samo štetu mogu imati radi mog apela, da prevara nije način za suživot. Ali ja sam cijepljen protiv osobnih interesa. Dragi moji Bošnjaci prevara će ostati uvijek prevara. Broj ljudi, koji sudjeluje u prevari ne znači, da to nije prevara. Znači veći broj Bošnjaka, koji omogućava ovu prevaru nije alibi da se nije desila. Žao mi je, dragi su mi Bošnjaci, ali istina još draža!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI