fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: U BiH sve vene a prostitucija “cvjeta”?!

Autor: Sedina Perva / Dnevno.ba

SARAJEVO - Sve više mladih osoba, nazovimo ih slobodno dječicom, odlučuje se za ovaj užasan korak.

Neke ulaze u taj posao da bi se osamostalile, kupile sebi što bolju odjeću, obuću i šminku i očito zato što nemaju ništa u glavi odnosno uputstvo za ono zvano mozak. A neke to rade jer su primorane.

Sve više priča kruži da se ovim poslom najčešće bave srednjoškolke koje se upuštaju u to zbog dopune od 5 ili 10 KM i studentice radi prethodno navedenih razloga. Maloumnice smatraju da je bolje da šta daju pa kupe što žele nego da se “muče” kao ostale.

Znači sve više njih bavi se ovim poslom svojom voljom i željom!

Kao najčešće su to djevojke iz manjih sredina, daleko od roditeljskog nadzora koje se u novoj sredini odlučuju na takav postupak.

Itekako zabrinjavajuća činjenica!!

Znamo da prostitucija u BiH nije legalna. Kao radi se na tome da se ona iskorijeni ali svima nama je poznato da je javna tajna da je prostitucija ono čim se sve više osoba bavi i koje čak smatraju da je to unosan posao.

Obzirom da se obavljanje ovih poslova premjestilo u privatne stanove, ili jednostavno privatne bilo kakve prostorije, sve teže je stati u kraj svemu tome. Otežavajuća okolnost je to što se prostitucija krije pod velom lažnih oglasa i ta što današnje društvene mreže njima nude besplatnu reklamu.

Društvene mreže pune su profila prostitutki. One koje se ne kriju pod lažnim oglasima, recimo onima za navodnu masažu, imaju profile koji otkrivaju čime se bave. “Dama za druženje s uglednom gospodom”, “Prijateljic anoći” samo su neki u moru sličnih profila.

Opet se vraćam na studentsku prostituciju za koju se smatra da je postala najčešća. Dešavalo se da novinari nazovu neki od brojeva u oglasima za prostituciju i izvuku sve informacije od tih studentica. One objašnjavaju da danju polažu ispite a noću zarađuju novce.

Pa eto dragi roditelji, to što vaše dijete ide na fakultet i sve izgleda ok ne znači da je stvarno tako. Malo više brige i manje vjerovanja bez obzira što su to vaša djeca. Danas je sve moguće.

Razni su nivoi prostitutki. Lako dostupna informacija za one koje ne znaju je ta da je recimo escort dama ona koja podrazumjeva pratnju, ali većinom to je naziv za prostitutku čije je pružanje usluga dogovoreno “na daljinu”.

Prava elitna prostitutka godišnje navodno može zaraditi onoliko koliko poželi. Postoje razne izjave prostitutki koje su izjavile da radije pristaju na seksualne odnose s 10 muškaraca nego da ustaju u 8 sati i rade neki normalan posao.

One smatraju da su vrijednije od ostalih jer imaju bolje veze i bolje se oblače.

Pa zašto se ne živi kao u osmansko doba kad je prostitucija koja je šerijatom bila zabranjena smrću kažnjavana?!

Gdje ide sva ova situacija s današnjim svijetom? Lakše izgubit obraz i sve ostalo zbog para??

Lakše glumiti ili čak biti “dama” koja ima šta poželi nego manje imati a čistog obraza hodati??

E nek’ nam je Bog na pomoći… Ovaj svijet ode zna se već gdje.

Autor: Sedina Perva / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});