fbpx

Komšić oštro o Kolindi: Zaboravite na ucjene, ovo nije ’93

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić oglasio se povodom izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Mostaru. Komšić smatra skandaloznim „ucjene“ koje je Grabar Kitarović kazala, a odnose se na europski put Bosne i Hercegovine.

“Nije iznenađujuće ovakvo ponašanje hrvatske predsjednice koja u Bosni i Hercegovinu dolazi svako malo da prijeti, ucjenjuje i određuje ono što su unutrašnje stvari BiH. Ne treba nas Hrvatska podsjećati da je jedna od članica EU. Nikada nećemo pristati na to da glas svih građana BiH ne bude jednak, odnosno na to što podupirući Čovićeve nemoguće zahtjeve podržavate. To je uostalom u suprotnosti sa onim što EU jeste. Neka uvažena predsjednica Grabar- Kitarović izbije iz glave uvjerenje da može ucjenjivati građane ove države, jer ovo nije 1993.godina”, rekao je Komšić za Vijesti.ba.

Dodao je kako želi poručiti gospođi Grabar – Kitarović da se i dalje nastavi miješati u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine.

“Neka samo nastave miješati u unutarnja pitanja BiH. Neka ne obmanjuju i ne pretvaraju se da njihova podrška rasističkim prijedlozima izmjena Izbornog zakona s tim nema veze kao i sa opstrukcijom EU puta BiH. Nadam se da će njihovo oslovljavanje skrenuti pažnju mnogo većih geopolitičkih faktora od Hrvatske koja se srozala na najniže grane još od onog doba kada je bila marionetska država Trećeg rajha”, kazao je Komšić.

Dodao je, kako želi podsjetiti predsjednicu Hrvatske da Hrvatska nije nikakav jamac Daytonskog mirovnog sporazuma.

“Niste gospodo nikakav jamac, već pod presudama međunarodnih sudova i službeno agresor na Bosnu i Hercegovinu, ma koliko te presude negirali i ma koliko slavili zločine koje ste počinili, ili jamac ste tek utoliko koliko Vas preuzete međunarodne obaveze i ugovori onemogućavaju da to ponovo učinite. Mi Vam poručujemo, bolje bi Vam bilo da vam to ne pada na pamet”, zaključio je Komšić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI