fbpx

KOMŠIĆ: Nemamo namjeru sudjelovati u budalaštinama SNSD-a

Autor: Vijesti.ba

SARAJEVO - Poslanici Demokratske fronte (DF) neće prisustvovati sutrašnjoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH, sazvanoj na zahtjev Kluba SNSD-ovih poslanika, potvrdio je za Vijesti.ba predsjednik DF-a Željko Komšić

“Nemamo namjeru sudjelovati u budalaštinama SNSD-a”, poručio je Komšić.

Podsjećamo, predsjedavajući ovog doma Mladen Bosić zakazao je sjednicu za petak u 10.00 sati, na zahtjev Kluba SNSD-ovih poslanika.

Predložena je samo jedna točka dnevnog reda – ratnohuškačke izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji FBiH.

Predsjedavajući ovog kluba Staša Košarac rekao je da je neophodno da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dođe pred Predstavnički dom i da poslanicima dostavi informacije o tome ko se i zašto naoružava u BiH.

Poslanici Kluba SNSD-a traže da sjednici prisustvuju i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, te predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović, ali i predstavnici Ministarstva odbrane BiH, kako bi iznijeli točne podatke o količini i vrsti naoružanja koje se proizvode u fabrikama namjenske industriju u FBiH.

 

Autor: Vijesti.ba

ZADNJE VIJESTI