fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Komšić se zahvalio zastupniku CDU-a – Dijelimo zajedničke građanske i europske vrijednosti

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik Demokratske fronte i novoizbarani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić zahvalio se Michaelu Brandu članu njemačkog Bundestaga i zastupniku ispred Demokršćanske unije (CDU) na riječima podrške povodom izbora na mjesto člana Predsjedništva BiH.

“U trenutku dok neke članice Europske narodne stranke, osobito HDZ Republike Hrvatske, pokušavaju osporiti demokratsku volju građana Bosne i Hercegovine, Vaše riječi podrške od izuzetnog su značaja. Iako smo različitih političkih opredjeljenja, iako ste Vi narodnjačkog političkog opredjeljenja a ja socijaldemokratskog, bitno je naglasiti da dijelimo zajedničke europske i građanske vrijednosti, koje čine temelj Europske unije i nadilaze ideološke i političke razlike”, rekao je Komšić.

“Potpuno se slažem sa Vama kada tvrdite da nijedna europska zemlja osim Bosne i Hercegovine nema ovakav etnički diskriminirajući Ustav, što potvrđuju presude Europskog suda za ljudska prava. Kao budući član Predsjedništva u obavezi sam da poštujem Ustav Bosne i Hercegovine, ali isto tako smatram da se postojeća diskriminacija u našem Ustavu mora otkloniti, i da etničko ne može biti izvorište prava građanina. Na to ukazujem već duže vrijeme, zalažući se za građanski te ujedno i samim time europski koncept uređenja Bosne i Hercegovine”, kazao je Komšić.

Komšić je naveo da se nada skorijem susretu s njemačkim službenicima, te istakao da će država Bosna i Hercegovina uvijek biti iskreni prijatelj Saveze Republike Njemačke.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});