fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Komšić uvjeren da je SDP dio Čovićevog “Plana B”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić poručio je SDP-u BIH, HDZ-u i SNSD-u da neće pokleknuti i da će ostati kandidat za člana Predsjedništva BIH. On smatra da je HDZ-ov plan B koalicija sa SDP-om i SNSD-om, pišu Vijesti.ba.

„Očigledno je da je SDP, kako bi to rekao Dragan Čović, dio onog njihovog plana B koji podrazumijeva SDP, Dodika i Dragana Čovića. To je više nego očigledno po svemu. Nažalost, SDP je odabrao da mu je DF primarna meta i politički protivnik. Mi nećemo upasti u tu klopku da nam SDP bude protivnik, jer nam SDP kao ideja ne može biti protivnik, to je ista ideja. Čini mi se da su odlučili da zbog nekoliko ljudi iz rukovodstava na raznim nivoima, koji su poznati prije svega organima gonjenje i pravosuđu, žrtvuje cijelu priču oko ujedinjenja“, rekao je Komšić.

Inače, ovih dana na sceni je pravi sukob DF-a i SDP-a BIH. Podsjetimo, nakon što su jučer  SDP-u BIH pristupili aktualni predsjednici i pojedini članovi općinskih odbora DF-a sa područja Srednjobosanske županije, iz Fronte su SDP optužili da ide na rušenje i gašenje Demokratske fronte i  na svaki način pokušava osporiti kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});