fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KONAKOVIĆ: Takve stvari se se stvari rješavaju u Skupštini

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ne znam ko je pravio letak i ko poziva, nema ni mjesto na kojem bi se skup desio. Molim vas da takve stvari ne radimo...

Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, pozvao je građane da se ne okupljaju kako bi mu iskazali podršku jer se, kako je naveo, stvari trebaju rješavati u Skupštini Kantona.

U Sarajevu su, naime, dijeljeni leci putem kojih se građani Kantona Sarajevo pozivaju na skup podrške Konakoviću, koji je podnio ostavku na sve funkcije u SDA, a Kantonalni odbor stranke je odlučio da pokrene proceduru za njegovu smjenu.

Konaković se ovim povodom oglasio putem Facebooka i pozvao da se ljudi ne okupljaju kako bi mu iskazali podršku:

“Vidio sam ovih dana letak u kojem se poziva na skup podrške premijeru, 17. februara u 12 sati. Ne znam ko je pravio letak i ko poziva, nema ni mjesto na kojem bi se skup desio. Molim vas da takve stvari ne radimo, u ovom političkom procesu stvari se rješavaju u Skupštini Kantona kako i treba. I ako su iz najbolje namjere, molim organizatore da se takav i slični skupovi ne organizuju”.

Skup podrške bi trebalo da bude organizovan u subotu, 17. februara, a nepoznati organizatori poručuju da nisu nevladina, niti stranačka organizacija, već obični građani Sarajeva.
Predsjedništvo SDA jučer donijelo odluku u o pokretanju procedure za smjenu Elmedina Konakovića s pozicije premijera.
Ukoliko bi Skupština Kantona izglasala smjenu Konakovića, to bi podrazumijevalo i smjenu svih ministara u kantonalnoj Vladi.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});