fbpx

KREŠIMIR ZUBAK: Baš me čudi izostanak reakcije HDZ-a BiH i tzv. HNS-a nakon Dodikovog napada na biskupa Komaricu!

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Predsjednik GO-a Hrvatskoga narodnoga saveza Krešimir Zubak, nakon što je proučio intervju uvaženoga banjalučkoga biskupa dr.Franje Komarice agenciji Anadolija u najvećoj mjeri se slaže s iznesenim ocjenama i stajalištima o položaju Hrvata u RS-u.

Zubak podržava neupitno pravo biskupa Komarice da javno iznosi svoja stajališta i kao biskup i kao građanin BiH i apsolutno razumije višegodišnje nataloženo razočarenje i nezadovoljstvo položajem Hrvata-katolika na području Banjalučke biskupije i u entitetu RS-a, a naročito opstrukcijama u povratku i ostvarivanju temeljnih ljudskih i demokratskih prava.

„Ne čudi me nervozna reakcija predsjednika RS-a Milorada Dodika, jer on odavno ne poštuje elementarne norme uljudnoga , kulturnoga dijaloga, ali me čudi i zabrinjava izostanak reakcije čelnih ljudi HDZ-a BIH i tzv. Hrvatskoga narodnoga sabora, utoliko više što participiraju u vlasti u RS-u i što se godinama javno hvale o političkom i osobnom partnerstvu i prijateljstvu s Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om. Nažalost , od toga partnerstva Hrvati u RS-u, pa i biskup Franjo Komarica nisu imali prevelike koristi. Dapače, položaj Hrvata u RS-u je sve gori“ – stoji u priopćenju Krešimira Zubaka, predsjednika Glavnoga odbora Hrvatskoga narodnoga saveza.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI