fbpx

Promocija romana “Trganje” Almina Kaplana u četvrtak u Mostaru

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U Mostaru će u četvrtak, u 19.30 sati u OKC-u Abrašević biti upriličena promocija romana “Trganje” Almina Kaplana.

Na promociji će uz autora sudjelovati književnici Srđan Gavrilović i Adnan Žetica. Roman Trganje objavila je izdavačka kuća Synopsis i za kratko vrijeme privukao je veliku pažnju kritičara, prije svega zahvaljujući izuzetnom stilu pripovijedanja i temama koje su posve neobične i uveliko nadilaze uobičajenu književnu produkciju u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Zbog toga je Miljenko Jergović za Kaplana rekao da je nesumnjiv dobitak svome čitatelju te da je pisac ”neke druge Hercegovine… Tih i precizan pisac, jedan od onih koji su istodobno i kovačevskog i kiševskog roda, toliko tih da su ga rado i spremno prečuli i previdjeli, pa ga onda nisu ni čitali. Za Almina Kaplana to, međutim, nije ni važno. On je pisac koji neće ovisiti od interesa publike, od telala i od telalbaša, koji će, prolazeći čaršijom, oglašavati tko je ove godine naš najbolji književnik.”

U ozračju ”jednostavne nomenklature” kako je Adnan Žetica okarakterizirao Kaplanov roman, prema mišljenju Amile Kahrović Posavljak ima svijeta ”za koji nismo ni znali da postoji jer u poslijeratnoj književnosti nije ni ispričan – svijeta dalekog hercegovačkoga sela, ima autentične priče jasno i temeljito ispisane u maniri u kojoj je o zaboravljenome balkanskom kršu i selima koja nikoga ne zanimaju pisao Mirko Kovač.”

A sve to svjedoči onome što je Josip Mlakić nazvao nesumnjivom Kaplanovom spisateljskom zrelošću.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI