fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Touch of MADNESS’ stiže i u Mostar!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U Narodnom pozorištu Mostar u nedjelju, 10.12. u 19 sati s ponosom najavljujemo gostovanje teatarsko - plesne predstave 'Touch of MADNESS', koja u Mostar stiže nakon izvedbi u Berlinu, Astani, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu.

“Touch of Madness” je izvođen na festivalu DOCK 11 u Berlinu, festivalu Perforacije u Zagrebu, u Astani (KAZ) u Kazahstanu na pozorišnom festivalu u sklopu EXPO 2017., u Sarajevskom ratnom teatru SARTR, u Domu omladine u Beogradu… Koncept / Režija / Koreografija/ Izvođenje: Katharina Maschenka Horn i Nemanja Mutić.

Nemanja Mutić i Katharina Maschenka Horn su muškarac i žena, Bosanac i Njemica, glumac i plesačica. Bazirano na njihovim vlastitim životnim iskustvima, oni kreiraju slike i situacije iz današnjeg svijeta i vremena u kazališno-plesnoj predstavi “touch of MADNESS”. Katharina i Nemanja djele, suprostavljaju i preispituju tradiciju i kulturu iz kojih dolaze, provociraju stavove i uvjerenja jedno kod drugog u kontekstu trenutnih političkih i socijalnih situacija u njihovim zemljama. Muziku za „touch of MADNESS“ kreiraju Jan Günther i Jan Novosel. Predstava “Touch of MADNESS” je kreirana od januara do ožujka 2017. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, a od marta do lipnja 2017. je igrana u ovim zemljama, kao i u Astani.

Iva Nerina Sibila, PLESNA SCENA.hr: (…) “touch od MADNESS jednostavna je no iskrena i stvarna scenska igra koja odiše energijom i neposrednošću oboje izvođača. Ni u koreografskom, kao ni u glumačkom ili autorskom potezu oni ne tragaju za eksperimentom ili inovativnim izričajem, nego ogromnu i goruću temu razvijaju unutar vlastitog iskustva u doziranom omjeru osobnog i općeg”.

Jedinstvena prilika da ovu plesnu predstavu pogledate i u Mostaru. Cijena ulaznice 7 KM, s popustom 3,50 KM.

Koncept / Režija / Koreografija/ Izvođenje: Katharina Maschenka Horn
Koncept / Režija / Koreografija / Izvođenje: Nemanja Mutić
Muzika: Jan Günther i Jan Novosel
Dizajn svjetla: Sanja Gergorić
Fotografija: Emilien Leonhardt
www.katharinahorn.com

S podrškom od:

Goethe Institute Belgrade, Goethe Institute Zagreb, Goethe Institute Sarajevo, Heinrich-Böll-Stiftung Sarajevo, Station – Service for Contemporary Dance Belgrade, Nomad Dance Academy, Life Long Burning – DANCE Works! Co-Production (supported by the Culture Programme 2007-2013 of the European Union) Tala Dance Centre Zagreb and European Cultural Foundation

S posebnim zahvalama: DOCK 11 Berlin, Sarajevski Ratni Teatar Sartr, Dom Omladine Beograd, Narodna Biblioteka Bosanska Kostajnica.

ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 – 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan igranja predstave, u nedjelju, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 17 do 19 sati.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});