fbpx

LANA PRLIĆ: Većina u Mostaru nisu Hrvati i muslimani, već nezaposleni

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Potpredsjednica SDP-a Lana Prlić oglasila se priopćenjem za javnost povodom izjave gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića koji je u pismu kompaniji Eurowings potcrtao da muslimani u gradu na Neretvi nisu većina.

Prlić u priopćenju piše da se gradonačelnik Bešlić odvažio pisati Eurowingsu, kompaniji koja će na vlastitu inicijativu i potpuno nevezano za ikakvu političku podršku, povezati Mostar sa Düsseldorfom i Stuttgartom. Ističe da je gradonačelniku zasmetalo što kompanija Eurowings nije valjano prebrojala krvna zrnca stanovnika grada te je upozorio da muslimani u Mostaru nisu većina.

Prlić je poručila Bešliću kako bi najispravnija formulacija bila da većinu u Mostaru čine neuposleni, prevareni i ubogi građani i građanke.

„Dva desetljeća vlasti nacionalističkih stranaka i bratsko neprijateljstvo između njih, dovelo je Mostar u slijepu ulicu gdje nas drže zatočene i bespomoćne. Sama činjenica da se HDZ i SDA već godinama uspješno nedogovaraju, pokazuje da smo zapravo stigli na odredište koje su nam i planirali – u podijeljen, disfunkcionalan, nerazvijen i nepovezan grad, u kom HDZ i SDA vladaju bez izbora”, navela je Prlić.

Sramota je, poručila mu je, da se turistički potencijal Mostara i cijele Hercegovine razvija bez ikakve konkretne i valjane pomoći vlasti čiji ste važan ili možda čak najvažniji dio.

“Sramota je da aerodrom u Mostaru propada, dok istovremeno stotine tisuća turista slijeću u Split da bi vidjeli Mostar, Međugorje, Blagaj, Kravice, itd. Sramota je da, kada se netko konačno odvaži povezati Mostar sa svijetom, vi tu priliku iskoristite za izvoz svog ključnog proizvoda – nacionalne netrpeljivosti i brojanja krvnih zrnaca. Obzirom na sve navedeno možda bi bolje i pravilnije bilo reći da se turizam u Mostaru, kao i u Hercegovini općenito, razvija unatoč vama i vlasti vašeg HDZ-a i vaše bratske SDA” – istaknula je ona, te je dodala:

“Kada ste, uvaženi gradonačelniče, već odlučili da se počnete baviti matematičkim izračunima, bilo bi bolje da ste konzultirali biro za zapošljavanje i službu za socijalni rad. Uvidjeli biste, bez sumnje, da većinu u Mostaru čine neuposleni, prevareni i ubogi građani i građanke. To je, gospodine gradonačelniče, rezultat vaše vlasti, i umjesto što se dopisujete sa loše informiranim administrativnim radnicima stranih kompanija, bilo bi nam svima bolje da se bavite svojim poslom ili da svoje mjesto ustupite nekome tko to zna raditi“ – poručila je Lana Prlić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI