Marina Pendeš sa suradnicima posjetila Vojnu graničnu akademiju NR Kine

Autor: Dnevno.ba

PEKING - Nastavak posjeta izaslanstva MO i OS BiH Ministarstvu Nacionalne obrane Narodne Republike Kine

U nastavku službenog posjeta NR Kini, izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH je danas obavilo posjet Vojnoj graničnoj akademiji Armije Narodne Republike Kine.

Posjetu Akademiji prethodio je svečani prijem i razgovori sa zapovjednikom Provincijskog područja Shaanxi, general bojnikom Yang Zhibin.

pendes-razgovor19052017

U razgovorima sa Zapovjednikom Akademije Izaslanstvo MO OS BiH upoznato je s kriterijima i metodologijom odabira te programom izobrazbe i obuke kadeta, kao i znanstvenim i istraživačkim projektima koje ova ustanova provodi.

Također, razmijenjene su informacije i iskustva o sveukupnim programima vojnog obrazovanja i obuke u Oružanim snagama BiH i Armiji NR Kine.

pendes-prijem19052017

Vojna granična akademija smještena je u gradu Xi-an, regionalnom središtu provincije Shaanxi i jedna je od najstarijih vojno-obrazovnih ustanova u NR Kini, s tradicijom i kontinuitetom u radu od 76 godina.

Izaslanstvo MO i OS BiH BiH koje predvodi Ministrica Marina Pendeš, još čine zamjenik načelnika ZS OS BiH general-bojnik Mirko Tepšić, tajnik Ministarstva obrane BiH Muhamed Smajić, pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i pomoćnik ministra obrane za financije i proračun Miro Cabo, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI