Mario Karamatić vrijeđao Inzka primitivnim rječnikom

Autor: Patria

Na 51. izvještaj visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka koji je danas podnio Vijeću sigurnosti UN-a reagirao je predsjednik HSS-a i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Mario Karamatić, a u reagiranju se koristio vrlo primitivnim rječnikom.

“U Federaciji, hrvatske stranke nastavljaju se zalagati za “federalizaciju” Bosne i Hercegovine, što sve više implicira dalje etničke podjele zemlje na tri ili četiri “federalne jedinice”, jedna od kojih bi imala hrvatsku većinu”, između ostalog je konstatirao Inzko u iscrpnom izvještaju o Bosni i Hercegovini.

Karamatić, inače delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, je reagirao na Inzkove ocjene.

“Teze gospodina Inzka su apsolutno očekivane s obzirom da on već godinama pokušava provoditi unitarističku politiku koju zagovara dio političkoga Sarajeva i apsolutno očekivano ukoliko imamo u vidu da je, u posljednjih nekih devet godina, Saudjska Arabija OHR-u uplatila preko 600 tisuća KM. Gospodinu Inzku bi bilo dobro da nastavi spavati kao što je spavao do sada, njegove teze nemaju apsolutno nikakavog smisla. Osvrće se i na posljednje zasijedanje Hrvatskog Narodnog Sabora iako na HNS-u nije postojala nikakava izjava koja u bilo kojem kontekstu dovodi u pitanje suverenitet i cjelovitost BiH. Gospodin Inzko je jedan mali smiješni lik koji će za 10 ćevapa u pola somuna s lukom namlatiti šta vam Bog hoće. Otprilike, to je moje mišljenje o njemu – kazao je Karamatić za N1, prenosi NAP.

Autor: Patria

ZADNJE VIJESTI