fbpx

Masovna iseljavanja Hrvata BiH, motivirana su dugogodišnjim kriminalom Dragana Čovića i njegovih suradnika!

Autor: Mega-media.hr

MOSTAR - Republika Hrvatska, ispunjavajući svoje ustavne obveze, trajno ulaže napore u stvaranje pravednoga društva, postizanje održivoga gospodarskog razvoja, te zaštitu prava i interesa svih hrvatskih građana, kako u Republici Hrvatskoj, tako i onih izvan Republike Hrvatske, a dijelovima hrvatskog naroda u drugim državama jamči osobitu skrb i zaštitu.

Temeljni strateški ciljevi su očuvanje, jačanje i razvoj hrvatskoga kulturnog zajedništva te gospodarski i opći napredak, kako Hrvata u Republici Hrvatskoj, tako i Hrvata izvan Republike Hrvatske. Hrvati u Bosni i Hercegovini – Republika Hrvatska skrbi o očuvanju ustavnog položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Posebnu će pozornost posvetiti provedbi postojećih međunarodnih sporazuma, kao i sklapanju novih, a sve u svrhu opstanka i zaštite hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. Povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i opstanku u Bosni i Hercegovini, te očuvanje njihove pune ravnopravnosti od strateškog su interesa za Republiku Hrvatsku.

Isto tako, interes je Republike Hrvatske unaprjeđivati dobrosusjedske odnose s Bosnom i Hercegovinom i podupirati Bosnu i Hercegovinu na putu euroatlantskih integracija. Demografska obnova je uvjet opstanka hrvatskoga naroda te je jedan od prioriteta hrvatske politike redefiniranja useljeničke politike Republike Hrvatske.

Među mjere demografske obnove i razvitka spadaju i one čiji je cilj povratak hrvatskih iseljenika i useljavanje njihovih potomaka te istodobno smanjenje iseljavanja iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Provedba ove Strategije bila je cilj hrvatskih političara iz RH, bila je obvezna za sva tijela državne uprave koja izravno ili neizravno provode aktivnosti vezane za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Strategija se provodila putem zakona i podzakonskih akata te po potrebi akcijskim planovima. Pitamo se danas 2018 godine zašto je propala politička strategija o odnosima RH s Hrvatima izvan RH? U kratkim crtama pojasniti ćemo zašto je propala strategija pomoći Hrvata BiH s ciljem njihova opstanka u BiH. Dugogodišnja vladavina korumpiranih pojedinaca HDZ BiH, prvenstveno njihovih lidera na čelu s Antom Jelavićem i Draganom Čovićem stvorilo je plodno tlo za masovni egzodus Hrvata s prostora Bosne i Hercegovine.

Hrvatska država iznjedrila je takve profile političara da desetljećima nisu imali spoznaju problema Hrvata u Bosni i Hercegovini. Činjenica je da su se Hrvati stoljećima kontinuirano iseljavali s tadašnjih hrvatskih prostora u susjedne, europske i prekooceanske zemlje u kojima, ovisno o zemlji nastanjenja, imaju različite položaje i statuse. Domovinski rat iznjedrio je jedan broj lidera HDZ BiH koji je zloupotrijebio pomoć Hrvatske države Hrvatima BiH.

Nakon pljački proračunskih novaca Republike Hrvatske kao pomoći Hrvatima BiH, lideri HDZ-a na čelu s Draganom Čovićem i Antom Jelavićem ojačavaju svoje pozicije i stvaraju koruptivnu mrežu pod okriljem HDZ BiH. Unatoč višegodišnjim sudskim kaznenim postupcima, dokazanim kriminalnim aktivnostima lidera HDZ BiH, primjer Vazduhoplovne industrije Soko Mostar Dragana Čovića ili trgovine oružjem za vrijeme ratnih sukoba s Armijom BiH Ante Jelavića, zahvaljujući pravosudnim kadrovima BiH i RH , kantonalnim tužiteljima, sudcima, predmeti ostaju neriješeni ili nezakonito riješeni, a glavni akteri i danas javno istupaju štiteći nacionalne interese nekolicinu Hrvata BiH, dakle opstaju, postaju još jači i organiziraniji.

Uloga korumpiranih političara Republike Hrvatske u opstojnosti kriminalnih skupina u BiH, koje predvodi Dragan Čović, Ante Jelavić enormna je. Mreža kriminalnih skupina, s lažiranim diplomama omogućila je mafijaškim grupama da se involviraju i strateške institucije, na strateška rukovodeća mjesta-pozicije, preko kojih osiguravaju dugogodišnje djelovanje i opstojnost.

Nepojmljivo je 2018. godine Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović daje čin brigadnog generala lokalnom hercegovačkom kriminalcu koji je prvo položio prvu godinu Pravnog fakulteta u Sarajevu 1991/2. godine , a nakon toga srednju elektro-strojarsku u Širokom Brijegu u jednom danu 22.12.1992.godine. Zabrinjava i podatak da je savjetnik predsjednice “Galić” poznati suradnik slučajnog generala “Rojsa”, koji je kao djelatnik sigurnosne službe lažirao dokumentaciju i dostavljao Predsjedniku RH, s ciljem klevetanja i uklanjanja s političke scene istinskih Hrvata BiH, otvarajući put mafijaškim strukturama iz JNA Jelavića i Čovića, koje su premrežile HDZ BiH, kako bi podrivali proračun RH kao pomoć Hrvatima BiH.

Hrvatske obavještajne službe čine niz propusta u 2018 godini, omogućavajući pojedincima pristup Uredu Predsjednice RH, omogućavajući Draganu Čoviću kandidiranje za člana Predsjedništva BiH. Potpora kriminalnih skupina na terenu, kroz instituciju MUP BiH, u kojem pojedini kantonalni ministri imaju odgođena suđenja za primanja mirovina u BiH i RH u istom period. Isti ministri imaju lažne diplome, neki od njih imaju i diplome ispisane ćiriličnim pismom.

Dakle postoji niz zakonitih propusta u radu institucija Republike Hrvatske koji godinama markiraju – zanemaruju – ignoriraju stvarne motive iseljavanja Hrvata iz BiH. Nije životno, normalno da visoku politiku u RH vodi vježbenik kriminalistike, koji kao svoje nametnute kadrove predsjednici RH postavlja osobe koje su doprinijele lažiranju dokumentacije i kompromitiranju utemeljitelja HDZ-a, što je za posljedicu djelom potaklo iseljavanju Hrvata BiH. Danas u BiH visoku politiku, kao lider Hrvata vodi Dragan Čović, uz asistenciju kriminalnih pravosudnih, policijskih kadrova, koji ga politički održavaju, prikrivajući i zataškavajući stvarni kriminal koji je počinio.

Sigurnosne službe BiH godinama bilježe kontinuitet kriminala Dragana Čovića od ratnog zločina VI Soko Mostar, do gospodarskog kriminala pretvorbe i privatizacije državnih poduzeća, koji je potpomognut pojedincima iz RH, koji su usko vezani za izvršne pozicije u kojima zakonito uporište nemaju. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nije informirana tko je Dragan Čović, ili?

Autor: Mega-media.hr

ZADNJE VIJESTI