fbpx

Mektić ogrezao u kriminal, švercuje oružje preko firme u I.Sarajevu!?

Autor: Dnevno.ba

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, samozvani borac protiv kriminala i korupcije duboko je i sam umiješan već godinama u kriminal i korupciju, a SDS ga je ovih dana morao hitno smijeniti jer se boje da bi nezakonite radnje zakonitog ministra sigurnosti i dugogodišnjeg člana SDS-a mogle pojaviti u javnosti pred same izbore, piše fantomski portal Govori Srbija.

Tekst s portala Govori Srbija, koji su prenijeli skoro svi režimski mediji u manjem bh. entitetu, piše o navodnom švercu oružja preko poduzeća iz Istočnog Sarajeva čiji je stvarni vlasnik ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić, prenosi pak portal Slobodne Bosne, jedan od zaštitničkih portala Izetbegović-Erdoganovog SDA.

Portal tvrdi da je Mektić sve vrijeme svog ministrovanja imao punu podršku svoje stranke i njenih lidera Bosića, Govedarice, Šarovića, a posebno poslanika u Predstavničkom domu BiH Nenada Lalića s kojim je Mektić i dijelio dobit.

Svi su znali da se preko firme “Tehnoglobal” Istočno Sarajevo, zajedno s Lalićem i još nekim licima bavio prodajom municije i oružja. Zanimljivo je da najveći trgovac oružjem na Balkanu koji se pred kraj prošle godine našao na crnoj listi SAD Slobodan Tešić posjeduje firmu sa skoro istim nazivom u Beogradu “Tehnoglobal sint”. Portal tvrdi da je Mektić jedan dio municije preko svojih veza dobijao od tvornice municije “Igman” iz Konjica.

Portal tvrdi još da je zanimljiv i čest odlazak ministra Mektića u Saudijsku Arabiju, odakle su mu neki tamošnji šeici često slali svoje privatne avione po njega u Sarajevo.

“Naravno, boravak Mektića u Saudijskoj Arabiji i njegovo dilovanje s municijom i oružjem nisu mogli ostati neprimijećeni za neke obavještajne službe, pa je tako jedna od njih konstatirala da je Mektić razgovarao da se u Saudijskoj Arabiji izgradi fabrika municije pod uvjetom da on dobija 5 posto od dobiti ove buduće tvornice.”.

Portal dalje tvrdi da bi tvornicu u Saudijskoj Arabiji gradila jedna firma s Balkana koja se inače bavi prometom municije i oružja.

“Tako smo saznali da se iza Mektićeve, često nekontrolirane vike na lopove i borbu protiv kriminala i korupcije, u stvari krije njegov kriminal i korupcija koju je on vješto pokušavao prikriti svima dobrom poznatom pričom “Drž‘te lopove”, a lopov je upravo onaj ko je i vikao, točnije rečeno Mektić”, navodi fantomski portal Govori Srbija a prenose režimski mediji u RS-u, piše Slobodna Bosna.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI