fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mektić tvrdi kako su svi koji su trebali znati bili na vrijeme obaviješteni o premještanju migranta?!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - ''Kažu mi smo brinuli za sigurnost migranta, a krenuli sa puškama da ih zaustave. Nitko ne želi migrante u svojoj sredini'', ocijenio je tijekom gostovanja u Danu uživo državni ministar sigurnosti, Dragan Mektić.

Mektić je kazao kako su svi koji su trebali znati, znali za operaciju premještanja migranta u Salakovac. ”Mi smo donijeli u petak odluku da te ljude premjestimo. U četvrtak smo poslali depešu ili najavu MUP-u HNŽ i rekli da planiramo to uraditi. Oni su to prihvatili i rekli da će pružiti pomoć u transportu, da bi sutra tri kombija interventne policije, sa više službenih auta, ove županije rekli ne možete ući na prostor HNŽ”, rekao je Mektić koji je ovaj čin nazvao ‘državnim udarom’, dok ministar Grubeša kaže da termin “državni udar” ne postoji u našem zakonu.

”Jučer sam malo na tu temu polemizirao sa ministrom Grubešom kojeg izuzetno cijenim. Ali on nije iz pravne sfere, on je mislim profesor latinskog jezika. Kazati da ne postoji kazneno djelo državnog udara, onda možemo kazati i da ne postoji kazneno djelo ubojstva, jer ne kaže se tamo u opisu kaznenog djela ‘tko drugu osobu ubije’, nego se kaže ‘tko drugu osobu liši života’. Tako isto tko spriječi državne institucije da izvršavaju svoje ustavom i zakonom propisane nadležnosti, tako se opisuje djelo, onda ga mi stavimo u neku grupu djela koje nazivamo državni udar. Niži nivo vlasti je zabranio pod prijetnjom upotrebe sile da državne institucije izvrše svoju nadležnost. Pitanje migracija je izvorna nadležnost države i mi tu nadležnost crpimo iz Ustava”, kazao je Mektić, dodajući da u sve osobe koje su došle u Salakovac registrirane.

”Dole je ponovno vršena kontrola sve ijedne osobe. Od njih 270, preko 200 je imalo registarski karton i izraženu namjeru za azil. Jedan manji broj nije bio i zato smo provjeravali”, dodao je.

Komentirajući optužbe koje je iznio komesar MUP-a HNŽ Ilija Lasić, Mektić je rekao da je ‘izvršen atak na državne institucije’.

”To je rušenje ustavno-pravnog poretka države i to je pokušaj sada da se izvuku iz čitave situacije. Kažu mi smo brinuli za sigurnost migranta, a krenuli sa puškama da ih zaustave. Dakle, da je to bio pravi motiv, mogao je jedan policajac doći, zaustaviti i reći ima određenih problema…”, rekao je Mektić, govoreći da je pravi motiv zaustavljana migranta, da se ne dozvoli tim ljudima da dođu. Nitko ne želi te ljude u svojoj sredini.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});