fbpx

Ministar Zdravko Boras zaprijetio Dragi Martinoviću “skidanjem glave”!

Autor: Dnevno.ba

LJUBUŠKI - Danas je održana sjednica Neovisnog policijskog odbora na kojoj je, kako doznaje Ljubuski.info, ponovno zatraženo rješavanje kriminala oko pravomoćno osuđenog Miroslava Galića, koji nezakonito obnaša dužnost načelnika Odjela kriminalističke policije MUP-a ZHŽ. Novi ravnatelj policije Milan Galić je, kako se doznaje, potvrdio kako se radi o kriminalu, međutim, ili ne želi, ili nema moći razriješiti tu nespornu situaciju!

Neovisni policijski odbor inzistira na zakonitosti rada MUP-a ZHŽ, što je, kako javlja portal Ljubuski.info, bio atak na ionako tanane živce ministra MUP-a ZHŽ Zdravka Borasa, koji je dodatno bio pod stresom zbog slanja specijalaca na branitelje.

Naime, Predsjednik Nezavisnog odbora za izbor i imenovanje ravnatelja policije ZHŽ Drago Martinović danas je poslijepodne prijavio Zdravka Borasa, ministra MUP-a ZHŽ zbog, kako se doznaje iz policije, verbalnih prijetnji “skidanjem glave s ramena”.

Martinović je dao iskaz istražiteljima PU Posušje potvrdivši navedeno.

Boras je ministrom imenovan početkom 2015. godine na prijedlog načelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića.

Do početka 2003. godine bio je šef kriminaliteta MUP-a ali je izbačen iz službe zbog kriminalnih radnji, točnije krijumčarenja. Za njega je vezan cijeli niz afera a jedna od novijih je da ga DORH tereti za Kazneno dijelo Prijevare. Postupak je u tijeku.

Vlada ZHŽ ali i županijski HDZ BiH, kojeg vodi Nevenko Barbarić, bi morao žurno poduzeti korake ka smjeni ovog rugla od ministra, prije no što nekome stvarno i ne skine glavu s ramena. Bar bi se o tomu trebalo voditi računa, kada, očito, za stanje u MUP-u nitko ne brine.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI