fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Možemo usuglasiti mehanizam koordinacije i deblokirati europski put države

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Zvizdić je uvjeren da je moguće da do 5. ili 10. rujna BiH obavijesti nadležne institucije EU da su zadovoljeni svi uvjeti i da se otvori jedno novo poglavlje između BiH i EU.

Navodeći da je novi sastanak Savjeta za opće poslove EU 20. rujna, Zvizdić je podsjetio da BiH već sad ima riješena dva od tri pitanja – kredibilno provođenje Reformske agende i usvojen protokol o prilagođavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

“Ostao je još samo mehanizam koordinacije i ne postoji nijedan razlog da i njega ne završimo u narednom periodu i da do 5. ili 10. rujna obavijestimo nadležne institucije EU da smo zadovoljili sve uslove”, rekao je Zvizdić za “Dnevni avaz”.

To bi, prema njegovim riječima, značilo pozitivno mišljenje, početak pripreme upitnika, koji bi BiH, vjerojatno, mogla dobiti krajem oktobra ili početkom studenog.

Na drugoj strani, to bi značilo i zaključivanje kreditnog aranžama s MMF-om na temelju kojeg bi se mogle pokrenuti ozbiljne reforme s ciljem postizanja proračunske stabilnosti.

Zvizdić je ranije odbio potpisati Pismo namjera MMF-u, jer smatra da bez mehanizma koordinacije Vijeće ministra BIH kao ni ostale razine vlasti ne mogu garantirati uspjeh reformi koje su dogovorene s MMF-om.

Premijer Zvizdić nije otkrio hoće li i narednim danima biti održan ranije najavljeni sastanak čelnika državne i entitetskih vlasti na kojem bi se razgovaralo o mehanizmu koordinacije i kreditu MMF-a.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});