fbpx

Muhamed je najčešće dječje ime u Engleskoj već petu godinu za redom

Autor: Breitbart

LONDON - Muhamed je najčešće ime za dječake u Londonu i regiji West Midlands za 2016. godinu, te je i najčešće ime za čitavu Englesku i Wales kad se tu pribroje ostale varijacije istog imena.

Iako službene statistike pokazuju da su najpopularnija imena za dječake i djevojčice Oliver i Olivia, odluka statističkog ureda da različito napisane varijacije imena Muhamed vodi kao različita imena, prikrila je činjenicu da je Muhamed najčešće ime, a ne na osmom mjestu kako statistika navodi.

Naime, Muhammad, Mohammed, i Mohammad su različita pisanja istog imena i posljedica nepreciznog i slobodnog prijevoda tih imena iz arapskih jezika. Radi se o istom imenu koje već pet godina za redom, točnije od 2011. godine, biva najčešće ime dano novorođenim dječacima u Engleskoj i Walesu.

Sveukupno, u 2016. godini rođeno je 7.084 dječaka s imenima Muhammad, Mohammad, i Mohammed, više od Olivera s 6.623.

Iako su demografske promjene na nivou Engleske i Walesa očite iz ovih statističkih podataka, u određenim područjima kao što su London i West Midlands one su još očitije. Naime u ta dva područja Muhammed je kao ime i bez ostalih varijacija najzastupljenije kod dječaka.

London je još prema popisu iz 2011. godine postao grad gdje su etnički Britanci postali manjina, što se za Birmingham, glavni grad regije West Midlands očekuje kroz nekoliko godina.

Autor: Breitbart

ZADNJE VIJESTI