fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MUP KS najavio kažnjavanje vozača koji blokiraju promet

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Povodom jučerašnje blokade prometnica u centru Sarajeva, te eventualno organiziranih blokada u narednim danima, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavijestila je građane i učesnike u prometu da će svi koji budu blokirali promet biti kažnjeni.

– Policijski službenici Uprave policije su dana 10.06.2018. godine, tokom blokade prometa uzrokovane nezadovoljstvom vozača cijenama goriva, izvršili evidentiranje vozila kojima su vozači izvršili obustavu saobraćaja na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita, te će u narednom periodu biti izvršena provjera vlasnika vozila, a prema licima koja su učestvovala u obustavi saobraćaja na spomenutoj raskrsnici biti poduzete zakonom predviđene mjere – saopćili su danas iz MUP-a KS.

Kako se dalje navodi u priopćenju, policijski službenici Uprave policije će i u narednom periodu, prema svim učesnicima u saobraćaju, koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje prometa i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama saobraćaja, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

– Također, bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi odvijanje saobraćaja bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada su u pitanju vozila hitne medicinske pomoći i druga vozila sa prvenstvom prolaza – navodi se u prioopćenju MUP-a KS.

S druge strane, građani putem Facebooka najavljuju nastavak prosvjeda protiv poskupljenja goriva širom Bosne i Hercegovine.

Vozači su odlučili da će zaustavljati svoja vozila svaki dan u 17 sati zbog, kako navode, neopravdanog povećanja cijena goriva.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});