fbpx

Najavljeno svečano otvorenje 11. izdanja Mostar Film Festivala

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Danas je u Maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača u Mostaru održana konferencija za medije uoči svečanog otvaranja 11. izdanja Mostar Film Festivala - Festivala filmske glume, koji će početi sutra, 16. studenoga u 18 sati.

Kako je najavio izvršni producent festivala Ognjen Džinić, svečanost će započeti dolaskom gostiju i medija na crveni tepih ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača. Za 18 sati i 30 minuta je najavljeno obraćanje ravnatelja festivala Slavena Knezovića u Velikoj dvorani. Potom će, Stablom ljubavi, skulpturom akademskog kipara Ljupka Antunovića, biti nagrađeni laureati festivala Antun Vrdoljak i Žarko Laušević za životno djelo. „Ovogodišnji festival će svečano otvoriti visoki pokrovitelj, predsjedatelj Predsjedništva BiH, Dragan Čović. Voditeljica festivala, koja je ujedno imati i uvodnu riječ, je Monika Ćubela, PR menager MOFF-a“, dodao je Džinić.

Ravnatelj Festivala Slaven Knezović predstavio je sve bitne informacije festivalske organizacije. Izrazio je zadovoljstvo iznimno jakim izdanjem ovogodišnjeg 11. Mostar Film Festivala te naglasilo kako festivalske pripreme ulaze u završnicu i idu prema planu.

Umjetnička direktorica Maja Knezović Lasić je dodala da će ovogodišnji festival otvoriti film Elmira Jukića „Žaba“ te naglasila da očekuje veliki broj gostiju i prijatelja. “Ovogodišnji Festival podržale su brojne državne institucije te komercijalna poduzeća, zahvaljujući kojima Festival nastavlja živjeti, razvijati se i prerastati u tradiciju“, dodala je Knezović Lasić.

Organizatori su također objavili detaljne informacije o poslovnoj konferenciji Balkan Cinema Meeting, koja će se održati u petak, 17. studenoga u hotelu Mostar od 10.30 sati.

Bit će realizirana u suradnji i uz potporu Udruge filmske industrije (članica AGICOA i nositelj dozvole za kolektivno upravljanje pravima za kablovsku retransmisiju audio-vizualnih radova u BiH).

Ideja konferencije je da se na jednom mjestu okupe relevantne osobe iz svih segmenata filmske industrije regije, točnije predstavnici svih najvećih produkcijskih kuća, distributerskih kompanija, kino prikazivača s jedne strane, a s druge strane vodeći ljudi legitimiranih institucija za prikupljanje kolektivih prava iz regije kao i predstavnici udruga ili pojedinačnih kablovskih operatera, telekomunikacijskih kompanija, IPTV providera te predstavnici javnih TV servisa i svjetskih TV mreža iz regije. Na konferenciju su pozvani i predstavnici državnih institucija BiH pod čijom su ingerencijom i razvoj filmske umjetnosti i ostvarivanje kolektivnih prava.

Podsjećamo, u natjecateljskom dijelu programa 11. MOFF-a biti će prikazano devet filmova iz kojih će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta. Osim natjecateljskog dijela, u kojem će stručni žiri birati najbolja glumačka ostvarenja u filmovima iz regije, publici u Mostaru će se od 16. do 22. studenog prikazati i studentski, dokumentarni, međunarodni program „Between The Rivers, dječiji program u okviru obiteljskog vikenda te retrospektivu Antuna Vrdoljaka.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI