fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NAJMLAĐI UHIĆENI ČLAN TERORISTIČKE ĆELIJE PROPJEVAO PRED ŠPANJOLSKIM SUCEM : ‘Planirali smo u Barceloni nešto mnogo veće od napada kombijem’

Autor: Jutarnji list

Mohamed Houli Chemlal, osumnjičen za pripadnost islamističkoj skupini koja je izvela terorističke napade u Kataloniji, rekao je u utorak pred sucem u Madridu kako je skupina planirala veće napade eksplozivom u Barceloni, tvrde španjolski mediji pozivajući se na izvore iz suda.

Tu su informaciju objavili španjolska javna televizija RTVE i španjolska novinska agencija EFE. RTVE, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da je cilj bila katedrala Sagrada Familia dok EFE spominje “spomenike”.

Chemlal (21) je najmlađi od četvorice osumnjičenih za napade koji je prvi izašao pred suca. On je ozlijeđen u noći na četvrtak u eksploziji kuće u mjestu Alcanar. Tamo je policija pronašla oko 120 plinskih boca i eksplozivni materijal. U eksploziji su poginule dvije osobe.

U napadima u četvrtak popodne i po noći u Barceloni i Cambrilsu ubijeno je 15 osoba jurećim kombijem i hladnim oružjem. Za napad je osumnjičena skupina od 12 muškaraca od koji su četvorica ostali živi i izvedeni pred sud.

Chemlal je rekao da nije bilo nikoga osim skupine od 12 članova koje je identificirala policija, piše agencija EFE.

Na sudu u Madridu je u utorak popodne počelo svjedočenje četvorice osumnjičenih za napade u sjeveroistočnoj pokrajini Kataloniji.

Autor: Jutarnji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});