fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Naložena smjena Miroslava Galića i Milenka Madunovića, istraga se širi!

Autor: Ljubuski.info

LJUBUŠKI - Nezavisni policijski odbor ZHŽ naložio je ravnatelju policije Milanu Galiću da smjeni s funkcije načelnika Odjela kriminalističke policije pravomoćno osuđenog kriminalca Miroslava Galića i šefa uniformirane policije Milenka Madunovića. Ravnatelj Galić mora smjene izvršiti u roku od 15 dana, a ukoliko to ne učini biti će pokrenut postupak njegove smjene i podignuta kaznena prijava.

Milan Galić je osobno priznao kako se radi o kriminalnim radnjama oko davanja serije rješenja za Miroslava Galića. Prvotno je pokušao nametnuti tezu kako se radi o zastari, a zatim da Tužiteljstvo ZHŽ nije pokrenulo istražni postupak. On, prema zakonu, mora udaljiti Miroslava Galića iz policije, jer se radi o kriminalcu koji je, između ostaloga, napravio i veliki broj osobnih iskaznica dok je bio načelnik PU Posušje s višemilijunskom štetom. A čak i ako je njegov kriminal prihvatljiv, Galić, kao i Madunović nema uvjeta za obnašanje sadašnjih dužnosti.

Nižić, Mucić, Mišetić …

Dokumenti koje je potpisao Milan Galić kazuju kako je više osoba bilo uključeno u krivotvorenje rješenja i drugih isprava, a među njima je i član Nezavisnog policijskog odbora Stanislav Nižić – Biža. Niti jedan od ovih navoda MUP ZHŽ ne može opovrgnuti. Nižić ni unutar Nezavinsog odbora nije za provođenje zakona, također govori o zastari predmeta, iako ona ne postoji. Takvog je “mišljenja” i Hrvoje Mucić, član odbora i poznati pravnik Central osuguranja. Mucić je nezakonito postao član odbora i to na guranje Ante Mišetića – Sove, koji je, u ovom slučaju oko Miroslava Galića, također pod istragom.

Jasna je rodbinska ali i druge uzročno-posljedične veze.

Svjesno neprijavljivanje kriminala barem bi za pravnika Hrvoja Mucića trebalo biti poznato kazneno djelo, pa je vjerojatno kako i protiv njega slijede kaznene prijave.

Kao što je običaj, u sve je debelo upetljan i ministar Zdravko Boras.

Istrage i u tužiteljstvu, zbog neprovođenja istrage

Treba napomenuti kao su pod istragom i dvoje tužitelja Tužiteljstva ZHŽ, i to glavna tužiteljica Vesna Ćavar i tužitelj Mladen Hrstić, koji nisu željeli provesti istragu. Njima dvoma je pridružen Stanislav Nizić, a uskoro bi mogao biti i ravnatelj policije Milan Galić.

Razlozi njihovog nepostupanja i oklijevanja su poznati. Istražna dokumentacija govori kako su dugogodišnji suradnici u kršenjima zakona.

HDZ ZHŽ, na čelu s Nevenkom Barbarićem sprječava sprovođenje zakona. I tome je razlog poznat.

Naime, Miroslav Galić je, prilikom istrage nezakonitih radnji u općini, štitio Nevenka Barbarića. Niti Barbarić niti MUP to ne mogu opovrgnuti, jer sve dokazuje dokumentacija.

Na potezu su trijezni ljudi unutar HDZ ZHŽ, koji ne smiju dopustiti zadnji čin kriminalizacije HDZ-a, a samo malo tu stranku dijeli od takvog statusa.

Autor: Ljubuski.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});