fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nastavljeno suđenje Zijadu Turkoviću

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Općinskom sudu u Sarajevu jutros je nastavljeno suđenje Zijadu Turkoviću, presuđenom vođi zločinačke organizacije, zbog prijetnji smrću Azri Radončić. Javnost je isključena s ovog suđenja, na kojem je, kao svjedok, iskaz dala Azra Radončić.

Turković je u Općinski sud Sarajevo doveden s lisicama na rukama i u pratnji specijalaca Sudske policije Federacije.

Locirana bazna stanica i oduzet mobitel

U ovom predmetu, Tužilaštvo KS Turkovića tereti da je travnju 2015. godine iz pritvorske ćelije Suda BiH uputio SMS porukom prijetnje smrću Azri Radončić, a optužen je zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti iz člana 183., stav 1. KZFBiH.

Turković je u SMS porukama koje je slao 21. travnja 2015. u 22.32 sata, eksplicitno koristio riječi: “Tika, taka… Tika, taka…” u prvoj poruci, a u drugoj je napisao: “…još malo je ostalo. Pokopno društvo.”

Nakon ovih prijetnji, odvjetnici Azre Radončić podnijeli su krivičnu prijavu protiv N. N. osoba i istovremeno dostavili broj mobitela s kojeg su upućene prijetnje smrću.

Nedugo zatim, nakon što je locirana bazna stanica s koje su upućivane prijetnje, pripadnici MUP-a KS, uz prisustvo ovlaštenih zavodskih službenika, obavili su pretres Pritvorske jedinice Suda BiH u kojoj je boravio Zijad Turković i pronašli i oduzeli mobilni telefonski aparat sa SIM karticom.

Iz sudnice izbačena Šejla Jugo-Turković

Inače, iskaz Azre Radončić trajao je desetak minuta, a zanimljivo je da su sudski policajci iz sudnice izbacili suprugu Zijada Turkovića, Šejlu Jugo-Turković (vjerojatno zbog neprimjerenog ponašanja), a tome su u hodniku prisustvovali i novinari, koji su došli da prate jedno drugo suđenje u susjednoj prostoriji, koje je vezano za jedan drugi predmet.

Prijava i zbog prijetnji uredniku „Avaza

Također, protiv Zijada Turkovića postoji i zavedena je i krivična prijava zbog prijetnji uredniku “Dnevnog avaza” Admiru Aljimiju, koji je bijes zločinačke organizacije na sebe navukao jer je objektivno informirao javnost sa suđenja Turkovićevoj zločinačkoj grupi koja je osuđena na ukupno 95 godina zatvora.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});