fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nećete vjerovati tko se sve gura na izbornu listu HDZ-a BiH u Posavini!

Autor: HVOPosavina.com

ORAŠJE - Da l` to grmi il`se zemlje trese il` šakama o stolove udaraju hadezejci?

Ja bih tipovao na ovo zadnje jer se formiraju liste za listopadske izbore. Onaj tko ugrabi mjesto među prvih 10 na hadezeovoj listi taj se može nečemu i nadati.

S obzirom da je za ove izbore uvedena novina da su liste poluzatvorenog tipa i samo onaj tko skupi više od 20 % preferencijalnih glasova od ukupnog broja koji osvoji stranka može preskočiti redoslijed na listi. U prijevodu zadnji put kada je HDZ BiH izgubio izbore u Županiji Posavskoj 2014. godine osvojio je oko 6000 glasova, što znači kada bi se ponovio takav scenarij onda bi kandidat koji želi preskakati redoslijed na listi morao skupiti na svoje ime najmanje 1200 glasova (20 %).

Kako je to gotovo nemoguće s obzirom na kvalitetu i omiljenost naših političara svi se guraju da zauzmu famozno mjesto među prvih 10. Međutim, udvarača je jednostavno previše za sirotu stranku.

NAD ODŽAKOM NADVILA SE BURA

Zbog toga svi sklapaju frakcijske blokove jedni protiv drugih, u tom prednjači stara garda HDZ BiH koja jako dobro zna da samo oni koji zgrabe mandat mogu ucjenjivati za mjesto u Vladi i tako uzeti dio od bogatog kolača zvanog Proračun Županije Posavske.

U Odžaku glavnu riječ vodi Ilija Ilić zvani Krme. Da prostite, sam nadimak govori o kakvom kadru je riječ. S velikom količinom podmuklosti u suradnji s Perom Radićem i Draganom Gubercem je pomeo gradsku ekipu na čelu s Nadom Ćulap, Darkom Kasapom, Ivanom Tolićem i Jakovom Ivankovićem. Ono što im je pritom prešutio da je pomeo i njih dvojicu u suradnji s oraškom ekipom, na listu bi pored njega trebao ići njegov rođo Ivo Bilušić, jer se mora ostaviti mjesta i za partnere iz HNS-a.

Za ovu prodaju odžačkih mjesta biti će nagrađen Domom naroda jer u Orašju gori i treba svako mjesto. Odžak bi trebao dati još dvije žene, vjerovatno dvije dosadašnje ministrice.

DOMALJEVAC NIJE VRIJEDAN SPOMENA

U Općini Domaljevac-Šamac stvari su nešto mirnije samo da se dogovore još tko će ući u famoznu desetku a tko će samo glumiti da je bitan. Najmanji su, redovito gube izbore i njima je jedno mjesto sasvim dovoljno još ako im se uspije uvaliti kakav kadar koji će upute dobivati u Orašju, biti će i više nego dobro.

GLASAJTE ZA NAS, GLASAJTE ZA NAS… ORAŠJE

Ni u Orašju stvari ne idu nikako dobro za HDZ BiH. Temeljni ogranci su bili prvi filter za uklanjanje nepodobnih pojedinaca koji su naumili na listu. Tako je u Tolisi otpala uvažena zastupnica Marija Oršolić unatoč svesrdnoj podršci elite. U Oštroj Luci je prekrižen federalni zastupnik Đuro Delić zvani Livak u korist Đure Topića, koji postaje sve nemilosrdniji prema svojim bliskim suradnicima. Neki moćniji su odustali od lista poput Mikija, Crndže, Jozića, Bane i čekaju ulijetanje iza leđa i zauzimanje pozicija u vrijeme formiranja vlade.

Kostrč bi se trebao upeti s dosadašnjim ministrom zdravstva Damirom Živkovićem, Matići sa sveprisutnim velebraniteljem Josom Markovićem Ćunom. Bočani će zbog zadovoljavanja forme predložiti Vidana Vidovića jer zna se kome se čuva mjesto. No sasvim ozbiljno s istoka juriša jedan jedini i nezamjenjivi Blaž Župarić, HDZ-ova zvjezda sjajna. U Donjoj Mahali, ako se uspije odstrijeliti neposlušnog premijera Marijana Klaića na čemu se užurbano radi, ići će Iljo Benković ili Nikola Ilišević. Od žena se pominju eventualno dvije koje moraju popuniti kvotu žena i njih bi trebalo dati Orašje i Toilsa.

Uzme li se u obzir da samo trojica muških od pobrojanih mogu doći na listu ispred Orašja i dvije žene, slutimo da će borba biti bespoštedna.

ĐURO TOPUZ NEMILOSRDNI (ĐURO HAUBICA) JE No 1

Mnogi se uzdaju u naklonost Vođe, ali čak i da ih iskreno voli mjesta jednostavno nema. On se brine za sebe i svoju poziciju borj 1. Nositelj liste bi trebao biti budući premijer.

Koju dvojicu Orašana će Đuro (po prezimenu topić al`po djelovanju je više k`o haubica), od milja u narodu prozvani Topuz, milosrdno prigrliti a koje šutnuti u bezdan liste ispod broja 10, ostaje za vidjeti. Oni koji ne zgrabe mandat biti će goloruki u još žešćoj borbi koja će tek uslijediti ukoliko HDZ BiH osvoji vlast i biti će prepušteni na milost i nemilost ostalih stranačkih „prijatelja“.

Ako budu prisiljeni na kakvu koaliciju, što bi automatski značilo još manje mjesta za gladna usta ili slučajno izgube vlast, onda je u tom slučaju najbolje zamijeniti narod jer ne zna dobro birati!

Autor: HVOPosavina.com
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});