fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nekoliko dana nakon što je nestala podmornica otkriveni signali posade

Autor: Jutarnji list

VALDES - Argentinske vlasti pokrenule su veliku spasilačku potragu za podmornicom San Juan i njena 44 člana posade. Podmornici se svaki trag izgubio u srijedu 430 kilometara jugoistočno od poluotoka Valdés.

Upravo je tamo, u srijedu u jutarnjim satima, posljednji put uspostavljen kontakt sa 66 metara dugačkom podmornicom koja, kako su priopćile vlasti, nije davala nikakve znakove da se suočava s poteškoćama niti je u međuvremenu poslala ikakav poziv upomoć, sve do subote, kada je uočeno sedam mogućih poziva u pomoć, o čemu možete čitati pred kraj ovog članka.

Inače, podmornica je bila na rutinskoj misiji, otprilike na polovici svoje rute od krajnjeg juga Argetine, Ushuaie, do baze argentinske mornarice Mar del Plata, južno od Buenos Airesa. Zapovjednik baze Mar del Plat, admiral Gabriel González, tvrdi da je podmornica imala dostatne zalihe hrane i kisika.

Lokalni mediji su inače prenijeli da je ona posljednji put locirana na dubini od 70 metara, i to na području stotinu kilometara bliže obali, no ti navodi nisu službeno potvrđeni.

Argentinska mornarica zasad je vrlo oprezna u izjavama. Glasnogovornik mornarice Enrique Balbi je, prenosi britanski Guardian, izjavio za lokalnu televiziju kako se podmornica još ne može proglasiti “izgubljenom”.

Autor: Jutarnji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});