fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NEPOTIZAM I U GRUDAMA:I ovdje počeli masovno zapošljavati svoju djecu!

Autor: Marko Čuljak

GRUDE - Nakon premijera Novalića i ministrica financija Miličević zaposlila je nekog svog, kći i zeta. Dvoje svojih. Tako piše u Dnevnom listu, oni su izvor informacija, da ne bi bilo zabune. Ako je i istina, može se čak reći, dugo joj je trebalo. Odavno ova vlast djeluje, na pola su već mandata, čudi kako do sada nisu pozapošljavali do trećeg koljena.

Entitet je postao, dakle, privatno vlasništvo političara. Općine su privatno vlasništvo općinara, županije skupštinara i izvršnih vladara a entiteti onih koji gore vladaju. I država je, je li, samo se manje vidi. Pa vi recite ima li smisla živjeti u ovoj državi ako niste dio vladajuće strukture.

Ne samo HDZ-a BIH, SDA ili SNSD-a. I HSP BiH i SDP dok su bili na vlasti kao dio platforme, zapošljavali su svoje zaslužnike samo što nema uvijek mjesta za sve a oni što su rovarili na terenu, spuši.. su jedan veliki, da oprostite na nepristojnom izrazu. Oni koji su dobili posao, sada su daleko od stranke. Ne treba im više.

Tu je velika razlika između onih instant vladara i prekaljenih vlastodržaca. Oni što su vladali jedan mandat, bilo u županiji bilo entitetu, pokupili su masla koliko su mogli zagrabiti. Više su se bavili vlastitim grabljenjem nego zapošljavanjem jer su znali da im je svakako vladavina kratkoga vijeka. Stoga, nisu imali kada razmišljati koje kadrove gdje smjestiti jer su bili zauzeti trpanjem u vlastite džepove.

A HDZ? No, sir! Oni su suptilniji. Oni će vladati vjekovima, desetljećima sigurno, koliko god bude politike ili države. Oni ne žure. Polako. Svaki mandat netko novi preuzme pojedini resor. Onda taj novi mora smjestiti nekog svog. Oni ministri koji su više mandata na istoj poziciji, svoje su smjestili. „Ima li tu mjesta za mene…“ pjeva Urban. Ma kakav ti. Gdje ti je iskaznica?

Ne znam koliko često ima tko od vas posla u pojedninim općinskim ili županijskim institucijama. Ali, ako se češće motate po tim zgradama, lakše primjetite nova lica. A ako je sredina u kojoj živite manja, posebno to dolazi do izražaja jer znate ljude.

– Hej, otkud tebe? – Evo, počeo raditi. – Gdje? – Tu, u općini? – Na kojem odjelu? – Na odjelu… tada vam taj odgovori u kojoj službi radi ali ga vi ne čujete jer u sebi već spominjete odgovor – na odjelu pi… materine, đubre nepotističko. Da oprostite na izrazima koji vrlo rijetko nađu mjesto u tekstovima ovoga autora, ali, tema je takva da su ovo majušne psovke, što sve zaslužuju ovi uzurpatori da im se kaže.

Eh, da, da ne bi bilo samo da se napada vlast. I agencije su ista stvar. Agencije kojima se upravlja iz Sarajeva, moraju u najmanjoj općini imati nekog svoga šefa. Baš me onda čudi kako to da se u jednoj od njih u Grudama zaposlila osoba istoga prezimena kao što je i prezime gazde za Hercegovinu? Natuknica, imaju pola istog DNK.

Autor: Marko Čuljak
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});