fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NIKŠIĆ: Ako ima bošnjačka, onda ima i hrvatska i srpska ljevica!

Autor: Patria

SARAJEVO - Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH komentirao je izjavu Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH koji je SDP i DF nazvao bošnjačkom ljevicom te da pomažu SDA u donošenju nekih odluka.

To znači da ima i neka hrvatska ljevica ili srpska ljevica. Ni na koji način ne želim da se svrstavamo u bilo koji od nacionalnih blokova. Što se tiče SDP BiH mi smo pokazali na nekoliko primjera državotvornost i odnos prema državi.

– Mi niti smo bošnjačka, ni hrvatska ni srpska ljevica mi smo politička partija koja želi da bude partija cijele BiH i da pokažemo da je to tako.

Nikšić je dodao i da Čovića „ponese zbog onoga ono što mu dopušta njegov partner gospodin Izetbegović i što mu dopuštaju njegovi partneri“.

– Ne znam da je ikada SDA rekla ili Izetbegović da su pobijedili na izborima. Njih to ne zanima oni hoće da budu prvi u Bošnjaka i na taj način legitimiraju Čovića da je prvi u Hrvata. Tamo baš i ne mogu da legimitirati je li Savez za promjene ili Dodik kod Srba.

Predsjednik SDP BiH još jednom je ponovio da posljednjim sporazumom koji su potpisali Milorad Dodik, predsjednik RS-a i Izetbegović te varijacije sa Čovićem pokazuju da idu u troetničku podjelu BiH.

– Mi ćemo se tome suprostaviti. Mi smo ljevica svih građana BiH i učinit ćemo sve da možemo biti partner za sve nas.

Nikšić je podsjetio i na 2010. godinu kada su predstavnici HDZ BiH poslije izgubljenih izbora zaključali kabinete, odvezli auta i blokirali konstituiranje Doma naroda i vlasti u FBiH.

– SDP je imao zakonsku mogućnost da blokira konstituiranje vlasti. To nam nije palo na pamet. Upravo zahvaljujući potpisu delegata SDP BiH u Domu naroda predloženi su predsjednik i potpredsjednici FBiH. Mi nismo glasali za ovu vladu i za ovu vlast jer cijenimo da ova vlast nije u interesu građana ali jeste izborna volja građana – kaže Nikšić.

Govoreći o glasanju SDP-ovih zastupnika u Parlamentu, Nikšić je kazao da glasaju za sve ono što je u interesu građana BiH i tako na svim nivoima i za sve zakone.

– Prestali smo onog trenutka kada smo od Vlade FBiH zatražili da se poništi sramotna odluka odnosno pravilnik o oporezivanju toplog obroka i regres.

Autor: Patria
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});