fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NOBILO: “Todorić je dobio prvu rundu protiv Hrvatske”

Autor: Slobodna Bosna

Ante Nobilo, jedan od najuglednijih hrvatskih odvjetnika, rekao je jutros za N1 televiziju da je Ivica Todorić, koji se jučer predao policiji u Londonu nakon čega ga je sud pustio na slobodu uz mjere zabrane, u prvoj fazi nadmudrio vlasti Hrvatske.

Nobilo, koji je u slučaju “Agrokor” brani jednu od optuženih djelatnica u ovom koncernu, Pirušku Canjugu, smatra kako se predstavnici vlasti neoprezno i nepotrebno “upecali” na brojne blogove koje je Todrić pisao dok je bio u bijegu, i tako dali ovom procesu “političku dimenziju” što je Todorić od početka priželjkivao.

“Velika Britanija je kolijevka kapitalizma i ne gleda dobronamjerno kada se otima nečija privatna imovina, osobito kada to čini država”.

Ante Nobilo, koji je prje nekoliko godna branio Josipa Perkovića, bivšeg djelatnika UDBA-e za kojim je Njemačka raspisala europski uhidbeni nalog, rekao je da će nakon 10. travnja naredne godine, kada je zakazano novo pojavljivanje Todorića pred britanskim sudom, njegova obrana imati još dvije mogućnosti žalbe britanskom pravosuđu na izrečenu presudu, tako da ne vjeruje da bi se, u najgorem scenariju po bivšeg vlasnka “Agrokora”, on na sudu u Hrvatskoj mogao pojaviti prije 2019. godine.

“Uvjeren sam da bi se do tada mogao otvoriti novi sudski proces “Agrokor 2” u kojem će se procesuirati oni koji su nakon donošenja “Lex Agrokor” raspolagali imovinom tog koncerna”.

“Agrokor” nje bilo kakva tvrtka, on je bio kičma hrvatske poljoprivrede, industrije hrane. Nakon što je hrvatska prodala domaće banke, nakon što je prodajući “INU” ostala, bez energetske suverenosti, budući se najavljuje prodaja HEP-a, da nam turizam preuzmaju stranci, slom “Agrokora” znači i da je izgubila vlasnštvo i nad svojom hranom, zemljom, vodom. Hrvatska je danas u siituaciji u kakvoj je bila prije Drugog svjetskog rata kada je sva iindustrija bila u rukama stranaca, i danas su, kao i tada, Hrvati najamni radnici, moderni robovi u svojoj državi”, kazao je odvjetnk Ante Nobilo za N1.

Autor: Slobodna Bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});