fbpx

NOVA AFERA: Savjetnik Dragana Čovića i kum Zorana Galića u aferi oko davanja mita

Autor: FTV

MOSTAR - Kako saznaje Federalna televizija, Dario Krezić, savjetnik za sigurnost Dragana Čovića, otima ljude i premlaćuje ih sve s ciljem zastrašivanja zbog davanja mita za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Pritom, Krezić koristi i službeno vozilo Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dario Krezić je istaknuti član HDZ-a BiH te nekadašnji član Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH.

Prema informacijama kojima FTV raspolaže, upravo je Krezić s Oliverom Marijanovićem i još jednom nepoznatom osobom 26. studenog prošle godine, u kasnim večernjim satima, u mostarskom naselju Raštani, oteo Maria Markotu iz Posušja.

Mario Markota je u to vrijeme bio polaznik Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru za čin policajca. Markotu je prvo Marijanović na prijevaru pozvao u svoje vozilo te ga potom odveo u Raštane. Tamo dolazi i Krezić sa službenim vozilom Dragana Čovića, kojem su upaljeni treptači, i još jednom osobom s potkapama na glavi. Potom su Markotu navedene osobe pretukle.

Krezić je ispitivao Markotu je li pričao da je Zoranu Galiću dao mito za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Dario Krezić je bliski prijatelj i kršteni kum djeteta Zorana Galića, direktora Granične policije BiH. Upravo je otmica i fizički nasrtaj na Markotu bio cilj zastrašivanja zbog davanju mita Galiću za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Prilikom policijskog ispitivanja Oliver Marijanović je priznao sve navedeno.

Službeni automobil Dragana Čovića koji koristi Dario Krezić zasigurno krije mnoge tajne, kako Dragana Čovića tako i prljavih poslova koje je obavljao Krezić. Najvažnije pitanje koje se sada postavlja – je li Dragan Čović znao za aktivnosti svog savjetnika?

Iz Predsjedništva BiH nismo još dobili odgovor. Ipak, saznajemo da je Krezić u bliskim rodbinskim vezama s Čovićem, te da ga očekuje veoma bitna pozicija u OSA-i. Slučaj je proslijeđen Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, a na postupajućem tužitelju je rasvijetliti okolnosti dešavanja na mostarskim parkinzima.

Autor: FTV

ZADNJE VIJESTI