fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Novinar portala Dnevno.ba Josip Šimić najavio tužbu protiv ministra Dragana Mektića

Autor: Srna

SARAJEVO - Novinar portala "Dnevno.ba" Josip Šimić-Đinđić demantirao je današnje navode ministra sigurnosti BiH, Dragana Mektića, da se liječio na Neuropsihijatriji u Sarajevu. Najavio je da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Šimić je za Srnu rekao da je Mektić pogriješio i godište i njegov identitet, te da svi njegovi zdravstveni nalazi i osobni dokumenti glase na Šimić-Đinđić. On je ocijenio da su skandalozne tvrdnje koje je Mektić iznio na konferenciji za novinare u Sarajevu, zbog čega ministar treba snositi odgovornost.

“Bio sam iznenađen koliko čovjek može biti mizeran i jadan pa da na onakav način danas pokazuje nalaz. I moja obitelj je zgrožena” – rekao je Šimić i napomenuo da u Sarajevu živi 25 Josipa Šimića, a u Kreševu trojica.

On kaže da je kontaktirao Klinički centar Univerziteta u Sarajevu koji će, na njegov zahtjev, izdati priopćenje da Josip Šimić – Đinđić nikada nije liječen na Neuropsihijatriji ove ustanove.

“Nisam tu ni mogao biti liječen, jer ne pripadam Kantonu Sarajevo. Ako sam se ikada liječio onda je to mogao biti Travnik ili Nova Bila, gdje, također, ima neuropsihijatrija. Čim dobijem službeno priopćenje Kliničkog centra, tužit ću Mektića” – naveo je Šimić .

On je demantirao i tvrdnje ministra sigurnosti da “ima nešto” s glavnim tužiteljem BiH Gordanom Tadić. On je najavio da će za ovakvu informiciju odgovarati tužitelj Tužiteljstva BiH Dubravko Čampara koji ga je posljednji put vidio kako ulazi u Tužiteljstvo s tužiteljima da bi bio saslušan u svojstvu svjedoka.

“Uvjeren sam da je to pričao o meni” – rekao je Šimić.

Novinar portala “Dnevno.ba” kaže da je bio svjestan da će cijela hajka biti pokrenuta zbog istrage protiv glavnog tužitelja Tužiteljstva Kantona Sarajevo Dalide Burzić koja je, kako tvrdi, Mektićev favorit za poziciju glavnog tužitelja BiH. Šimić je rekao da Mektić stalno prima tužbu zbog klevete zbog svojih skandaloznih tvrdnji.

“Ako ja, kao teolog i student Fakulteta političkih znanosti s ocjenama devet i 10, mogu ležati na Neuropsihijatriji, postavlja se pitanje – tko je onda normalan?” – upitao je Šimić.

Mektić je na današnjoj konferenciji za novinare tvrdio da je Šimić “obolio od paranoje” i da je “pobjegao s Odjela psihijatrije”, te da je “opasan po društvo” i da treba biti liječen, a ne biti “stalni gost Tužiteljstva BiH “.

Pozvao je Tužiteljstvo da javno objasni što Simić čini u Tužiteljstvu svaki drugi dan.

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});