fbpx

Objavljeni imovinski kartoni političara vrijeđaju inteligenciju građana BiH!

Autor: Hasan Kreho

SARAJEVO - Svaki građanin BiH koji radi u proizvodnom sektoru, umirovljenici koji imaju minimalni isplaćeni iznos 326, 17 KM, demobilizirani borci, ratni vojni invalidi i osobe sa spiskova centara za socijalni rad trebalo bi se zapitati čemu i kome služe informacije koje su objavljene o imovini političara kada i ptice na grani znaju da je stvarna imovina i mnogo puta veća od prikazane:

OVDJE POGLEDAJTE POPIS IMOVINE 

Nadležne istražne institucije, Porezna uprava Federacije BiH i Tužiteljstva trebali bi se angažirati na analizi a potom i istražiti prikazanu imovinu i onu imovinu na osnovu istrage za koju nisu prikazani podaci.

Osim imovinskih kartona političara koji se moraju dopuniti stvarnim podacima potrebno je da isti dostave dokumente o plaćenim porezima na imovinu i rente od izdavanja imovine pod zakup.

Zašto političari koji izdaju pod zakup svoje poslovne prostore nisu prikazali podatke na potvrdi o plaćenom porezu u Poreznoj upravi Federacije BiH????

Opće je poznato da se imovina političara skriva na imena djece, roditelja i bliskih prijatelja da se ne stvori prava slika o milijunima a u nekim slučajevima i stotinama milijuna KM imovine “zarađene” u periodu bavljenja politikom.

Ovako šturo prikazivanje kartona s nedostajućim informacijama predstavlja cirkus i još jednu obmanu građana koji i dalje trebaju služiti samo kao glasačka mašina na izborima navedenim političarima da bi uvećali svoju imovinu.

Najbolji odgovor na imovinu političara koju su “zaradili” bavljenjem politikom dali su oni građani koji su se spakirali i otišli u Europsku Uniju da rade za veće novce a koje u BiH mogu samo sanjati.

Poslije izbora odlazak građana iz BiH može biti i još veći ako pobijede političke stranke koje su u ovo teško stanje dovele većinu građana.

Autor: Hasan Kreho

ZADNJE VIJESTI