fbpx

Odbornici napuštaju SNSD i optužuju ministra Bogdanića za poraz u Tesliću

Autor: Slobodna bosna

TESLIĆ - Redovnu sjednicu Skupštine općine Teslić, koja je održana jučer, obilježilo je ponašanje troje odbornika SNSD-a koji su glasali suprotno stavovima odborničkog kluba, što bi mogao biti početak cijepanja ove stranke u Tesliću.

Riječ je o Dijani Đekanović, Draganu Nikoliću i Savi Radiću, koji su već duži period nezadovoljni situacijom u SNSD-u, te su jučer glasali suprotno ostatku stranačkih kolega, saznaje SrpskaCafe.

– O tome da su ovo troje odbornika već duži period nezadovoljni stanjem u SNSD u Tesliću je gotovo općepoznata stvar, ali jučer niko nije znao kako će oni glasati i što da očekuju od njih. Niti njihove stranačke kolege, niti stranke koje čine vlast. Na početku sjednice, kada je usvajan dnevni red njih troje bili su za, a potom suzdržani, što je već bilo davanje svojevrsnog signala – navodi izvor iz SNSD-a.

Nezadovoljni stanjem u OO SNSD Teslić

Također, na sjednici Skupštine općine Teslić odbornici su usvojili i izvještaj o radu načelnika Milana Miličevića za 2016. godinu, a izvještaj su podržala i tri spomenuta odbornika SNSD.

Ovo troje odbornika bi uskoro mogli da napuste SNSD i da tim činom pokažu svoje nezadovoljstvo sadašnjim rukovodstvom lokalnog SNSD-a na čelu sa aktualnim ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS, Draganom Bogdanićem, koje je označeno kao najodgovornije za katastrofalni poraz na prošlogodišnjim lokalnim izborima.

– Trojka će privremeno djelovati kao nezavisni odbornici, neće preći u stranke koje trenutno čine vlast. Prema informacijama kojima raspolažem, Nikolić je najbliži PDP-u, a kasnije je moguć njegov prelazak u ovu stranku. Đekanovićeva bi mogla u SDS ili PDP – kaže sugovornik.

Klub odbornika SNSD-a trenutno broji sedam odbornika i drugi je po snazi u SO Teslić, a odlazak tri odbornika bio bi težak udarac za rukovodstvo i politiku ove stranke u Tesliću, jer bi PDP sasvim sigurno preuzeo od njih drugo mjesto po snazi.

Prema nepotvrđenim informacijama, trojka je pisala i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, te istakla da ne želi istupiti iz SNSD-a, ali da je nezadovoljna radom Dragana Bogdanića, kao i da je uslov njihovog ostanka da se stranka u ovom gradu dovede u red.

Pozadina priče

Kako saznajemo, Đekanovićeva je ostala bez pozicije predsjednice Aktiva žena ove stranke u Tesliću, što je dodatno produbilo njeno nezadovoljstvo.

– SNSD je prije nekoliko nedjelja izabrao novu predsjednicu, te je navedeno da se Đekanovićeva povlači. Razlog je najvjerojatnije njena bliskost sa Vladom Đurićem, vlasnikom “Naturavite”, koji je izbačen iz SNSD-a jer se smatra da je sve vrijeme bio blizak sa PDP-om. Svi odbornici PDP-a rade u ovoj firmi, kao i SNSD-ov Dragan Nikolić, pa se očekuje da i on postane dio spomenute stranke – ističe za SrpskaCafe naš izvor.

Treći pobunjeni SNSD-ovac, Savo Radić, ranije je bio član SDS-a, kasnije je prešao u SNSD-e te sa njihove liste dobio odbornički mandat, ali su sve vrijeme postojale nesuglasice između njega i rukovodstva stranke.

 

 

 

 

Autor: Slobodna bosna

ZADNJE VIJESTI