fbpx

Određen jednomjesečni pritvor napadaču na novinara Vladimira Kovačevića

Autor: Srna

BANJA LUKA - Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Marku Čoliću (31) iz Banje Luke, osumnjičenom za pokušaj ubojstva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

U Sudu kažu da je Čolić osumnjičen da je Kovačevića pokušao ubiti sa još jednim nepoznatim licem.

“Pritvor mu je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i prikrivanja tragova, kao i da se ne bi remetio javni red i mir”, navode u Okružnom sudu.

Iz Okružnog tužilaštva ranije je saopćeno da je osumnjičeni upotrebom teleskopskih palica i fizičke snage, zajedno sa za sada nepoznatim licima, 26. kolovoza Kovačeviću nanio teške povrede po glavi i tijelu.

Pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža, koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice.

Novinar Televizije BN Vladimir Kovačević pretučen je 26. kolovoza u banjalučkom naselju Obilićevo, a nanesene su mu povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Policijska uprava Banja Luka dostavila je 3. rujna Okružnom tužiteljstvu u ovom gradu izvještaj protiv nepoznatog izvršioca zbog pokušaja ubojstva Kovačevića.

Autor: Srna

ZADNJE VIJESTI