fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Održana 19. sjednica Stručnog kolegija Ministarstva obrane BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Domu OS BiH u Sarajevu je danas održana 19. sjednica Stručnog kolegija, kojim je predsjedavala ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

Sjednici su prisustvovali i zamjenik ministra za politiku i planove Sead Jusić i zamjenik ministra za upravljanje resursima Boris Jerinić, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, zamjenik načelnika ZS OS BiH generalmajor Senad Mašović, kao i ostali najviši dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Na sjednici je razmatran i usvojen dokument „Izvještaj o radu Ministarstva obrane za 2016. godinu“, koji će biti upućen Predsjedništvu BiH, Zajedničkoj komisiji za obranu i sigurnost BiH i Vijeću ministara BiH na daljnje razmetranje.

Tijekom rasprave o usvojenom dokumentu istaknuto je da je u radu Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u 2016. godini učinjen značajan napredak u gotovo svim oblastima i segmentima, a posebno u realizaciji Plana javnih nabavki, stupnju realizacije proračuna za 2016. godinu, oblasti humanitarnog deminiranja i učešća u mirovnim misijama, za što su našoj instituciji upućene pohvale od strane Zajedničke komisije za obranu i sigurnost oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Također, na sjednici su usvojeni odgovori na Upitnik Europske komisije koji se odnosi na Ministarstvo obrane BiH, koji će biti upućeni Direkciji za europske integracije BiH, čime će Ministarstvo obrane BiH biti među prvim ministarstvima koje je ispunilo upitnik iz svoje nadležnosti, te je time jedinstveno izraženo opredjeljenje Ministarstva obrane BiH za euroatlantske integracije.

Na kraju su usvojeni zaključci i zadužene sve organizacijske cjeline MO BiH da predlože i pripreme materijale za narednu sjednicu stručnog kolegija koji će biti održan do kraja tekućeg mjeseca, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});