fbpx

Održana sjednica povjerenstva za NATO integracijski proces BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Dvanaesta sjednica Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine održana je u Sarajevu, pod predsjedanjem predsjedatelja Povjerenstva i zamjenika ministra vanjskih poslova BiH Josipa Brkića.

Predstavnik Ministarstva obrane BiH na početku sastanka Povjerenstva upoznao je nazočne da je proces knjiženja perspektivne vojne imovine u BiH kontinuiran i živ proces, te da je do sada uknjiženo 31 od 57. lokacija, kako je i definirano u dokumentu “Pregled  obrane”.

 

Ocijenjeno je da je nedavna posjeta predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Bruxellesu i susret s glavnim tajnikom Stoltenbergom bio od iznimne važnosti.

 

Također, povratne informacije iz sjedišta NATO u Briuxellesu i država članica saveza sa sastanka ministrice obrane Marine Pendeš i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka od ožujka pred članovima NAC-a (North Atlantic Council) su vrlo pozitivne.

 

Predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces Josip Brkić upoznao je članove Povjerenstva o aktivnostima u svezi NATO integracijskog procesa BiH u proteklom razdoblju te dao presjek stanja, posebice na polju javne diplomacije glede lobiranja i promocije aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u pojedinim glavnim gradovima zemalja članica.

 

Istaknuti su nedavno održani razgovori u Washingtonu, Madridu, brifing za diplomatski kor u Budimpešti te posebice ovotjedni razgovori u Uredu kancelarke Merkel i Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke u Berlinu, gdje je zajednički zaključak da bi što skorije aktiviranje Akcijskog plana za članstvo za BiH predstavljalo pozitivan integracijski iskorak za Bosnu i Hercegovinu u 2018.godini.

 

Članovi Povjerenstva informirani su o procedurama potvrđivanja IPAP (Individualni partnerski akcijski plan) na Vijeće ministara BiH. Povjerenstvo će se također u formalnom i sadržajnom smislu očitovati i o prijedlogu radnog materijala Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) te o istome raspravljati na narednoj sjednici Povjerenstva.

 

Povjerenstvo je razmotrilo i usvojilo određena kadrovska rješenja nakon odlazaka na nove dužnosti tajnika i jednog člana Povjerenstva na nove dužnosti, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI