fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ogorčeni umirovljenici poručuju da SBB, SDP i DF ne očekuju njihove glasove!

Autor: Faktor.ba

SARAJEVO - Ne stišava se ogorčenost umirovljenika zbog rušenja Zakona o MIO-u na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i poručuju da će zbog toga na sljedećim izborima kazniti SBB, SDP i DF čiji zastupnici nisu glasali za ovaj zakon.

Naglašavaju da, ukoliko se zakon ne usvoji do Nove godine, idu u masovne prosvjede širom Federacije i da će prije siječnja iduće godine tražiti povećanja mirovina za deset posto!

“Vidjet će oni sada šta su penzioneri. Zakon je pao na zahtjev SBB-a, od istih onih ljudi od kojih smo dobijali garancije da će zakon proći po hitnoj proceduri. Slušam njihove izjave da je to Novalićev zakon. Pazite, ja sam u komisiji koja je pregovarala sa Vladom FBiH. Znači pet puta je bio federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, kadar SBB-a, čiji su prijedlozi uvrštavani u Prijedlog zakona o MIO-u. Znači nije normalno to što je SBB uradio, a kao radi privilegije policiji. Pa onda sada možemo privilegirati i liječnike i rudare, željezničare i sve one koji imaju beneficije. Jer policija na svoj rizik posla ima beneficije. Mi nismo protiv policije, ali neka oni traže kroz svoj zakon prava, kao što postoji borački zakon” – govori nam Mustafa Trakić, predsjednik Udruženja umirovljenika Zeničko-dobojskog kantona.

Odmah povećati penzije za deset posto

Dodaje da nitko ne smije urušavati Zakon o PIO-u.

“Mi ćemo pozvati penzionere da ne glasaju za stranke koje su bile protiv ovog zakona, a to su SBB, SDP i DF, vidjeli su svi. Mi smo šest sati čekali samo da se usvoji dnevni red. Bitno im je 7.000 ljudi, ali ne i 400.000 penzionera, njihovi životi. Ovo nije uredu. Ma idemo u masovne prosvjede i tražimo da se već naredne penzije povećaju za deset posto. Ne interesira nas kako će se to realizirati” – rekao je Trakić.

Razgovarali smo i sa Mehmedalijom Rapom, predsjednikom Saveza udruženja umirovljenika FBiH.

“Mi smo nezadovoljni i iznenađeni odlukom Zastupničkog doma Parlamenta FBiH s obzirom na to da smo na dan prosvjeda sa predstavnicima stranaka, ministrima iz tih stranaka sjeli, razgovarali i obećali su nam da će zakon biti usvojen na prvoj sjednici doma i jednog i drugog, te da će zakon u studenom biti usvojen i stupiti na snagu 1. siječnja 2018. godine. Mi smo to prihvatili, ali SBB je promijenio svoj stav, njihov vođa nije dozvolio usvajanje zakona. Mi nemamo službenih informacija kada bi zakon ponovo mogao biti na dnevnom redu i jednog i drugog doma. I dalje očekujemo da će zakon do Nove godine biti usvojen. Mi 28. studenog imamo Stožer za prosvjede i tada ćemo razgovarati o provedenim prosvjedima ali i razmatrati novonastalu situaciju. Naših 950 mjesnih odbora ćemo upoznati tko je kriv za nedonošenja zakona i tražit ćemo od njih da ne glasaju za te poput SBB-a” – poručio je Rapa.

Igre bez granica u Parlamentu FBiH

Suljo Bekan, član Izvršnog odbora Saveza udruženja penzionera iz Goražda, naglašava da umirovljenici moraju kazniti one koji se igraju njihovim životima.

“Umirovljenici su glasačka mašinerija i vi ne možete zanemariti 650 tisuća glasača. I treba hitno krenuti u masovne prosvjede, jer sadašnje mirovine su infuzije, sadake, od kojih se ne može ni preživljavati dok se u Parlamentu FBiH događaju igre bez granica. Danas je krivac SBB, a sutra će biti neko drugi” – rekao je Bekan.

Autor: Faktor.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});