fbpx

Oproštajni i nastupni posjet zamjenika zapovjednika Stožera NATO-a u BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Sead Jusić primio je danas, 28. lipnja 2017. godine u oproštajni posjet zamjenika zapovjednika Stožera NATO-a u BiH brigadira Larsa Arnea Auliea i u nastupni posjet novoizabranog zamjenika zapovjednika Stožera NATO-a u BiH Helgea Martina Tonninga.

Na početku sastanka zamjenik ministra obrane Jusić poželio je dobrodošlicu novom zamjeniku zapovjednika Stožera NATO-a Tonningu te kazao da očekuje da će isto tako uspješno obavljati svoju zadaću kao i brigadir Lars Arne Aulie za vrijeme svojega mandata.

Također, zamjenik Jusić je upoznao zamjenika zapovjednika Helgea Martina Tonninga o suradnji između Stožera NATO-a u Sarajevu i MO BiH te s trenutačnim aktivnosti MO i OS BiH vezanim za ispunjavanje postavljenih uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo BiH u NATO-u (MAP) i o Planu modernizacije OS BiH koji je sastavni dio usvojenog dokumenta “Pregled obrane”.

Brigadir Lars Arne Aulie izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom između Stožera NATO-a u Sarajevu i Ministarstva obrane BiH za vrijeme njegovog mandata, te izrazio nadu da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.

Na kraju posjeta, zamjenik Jusić poželio je brigadiru Larsu Arneu Aulieu puno uspjeha u budućoj karijeri, a novoizabranom zamjeniku zapovjednika Stožera NATO-a u BiH Helgeu Martinu Tonningu puno uspjeha na novoj poziciji, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI