fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OSA u rasulu zbog “Ušća” ?!

Autor: Srna

SARAJEVO - Obavještajno-sigurnosna agencija BiH OSA je u rasulu zbog objelodanjivanja dokumenta koji otkriva planove za obavještajne aktivnosti protiv Srbije, doznaje "Euroblic" od izvora iz sigurnosnih struktura!

Ovaj list piše da je objavljivanje detalja akcije “Ušće” izazvalo “tektonske poremećaje u OSA-i”.

“Direktor OSA-e Osman Mehmedagić – Osmica i ostali bošnjački kadrovi u agenciji već danima pokušavaju doznati tko je kriv za curenje informacija, dok srpski obavještajci čekaju na službene stavove institucija Republike Srpske o aferi” – naveli su sugovornici “Euroblica”.

Oni kažu da se u ovom trenutku ne zna hoće li zbog ove akcije “stradati” Mehmedagić i njegovi neposredni podčinjeni koji su planirali akciju ili oni za koje se sumnja da su informaciju proslijedili srpskim medijima.

Da OSA-i prijeti potpuni raspad “po nacionalnim šavovima” potvrđuju i prva reagiranja srpskig i bošnjačkih dužnosnika na aferu koja je uzdramala regiju.

Dok dužnosnici iz Republike Srpske zahtijevaju hitnu istragu o tome tko je naredio da se protiv susjedne države i garanta Daytonskog mirovnog sporazuma pokreću neprijateljske obavještajne akcije, političari i javnost u Federaciji BiH traže odgovornost onih koji su povjerljive obavještajne podatke dostavili medjima.

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});