fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Otvoreno pismo načelniku općine Prozor-Rama Jozi Ivančeviću nakon iluzionističkog nastupa na Radio-Rami

Autor: Dnevno.ba

PROZOR/RAMA - Iluzija (lat. Ilusio-obmana, varka, od illudare-igrati se, ismijavati).

Službena istina, oduvijek je bila jedina moguća istina u komunističkom sustavu. Sve ostale istine ugrožavale su život, slobodu ili egzistenciju. Sasvim sigurno od tog razmišljanja ne možete se otrgnuti ni Vi, gospodine načelniče. Ukidanjem izravnog prijenosa sjednica općinskog vijeća na Radio-Rami ostao je prostor samo za Vas i vašu iluziju koju pokušavate podmetnuti pod istinu. Savjetuju Vas komunistički savjetnici čije su sposobnosti ulični prosjek, a razina funkcioniranja kućni prag.

Vaše obmanjivanje, ismijavanje i poigravanje ramskim pukom u borbi za ostanak ili opstanak na vlasti, poprima oblik drame koja polako završava tragedijom u kojoj stanovništvo napušta Izabrane.

Gospodine načelniče, skoro jedno desetljeće u punom kapacitetu kormilarite najbogatijom općinom ne u državi nego (kako komunisti kažu) u regionu, a iz Rame je u Vašem razdoblju nestalo skoro pola školske djece, značajno se smanjio broj zaposlenih, povećao broj nezaposlenih, prepolovljen je broj obrtničkih, ugostiteljskih i trgovinskih radnji, ukinut prijenos sjednica OV na Radio-Rami, pritom pojašnjavate kako je za to kriva država!? I to je točno i jedino istinito što ste u zadnjem nastupu na Radio-Rami izrekli: „Kriva je država“.

Točno je, da funkcionira država Vi sigurno ne biste obnašali sadašnju službu budući da ste i uz najveću načelničku plaću u državi ramski puk uvalili u bijedu i dugove, a sebe u blještavilo nekretnina po Hrvatskoj i u novog Passata, dodjelivši samome sebi čak povjesnu ulogu i značaj. Aferim!!! To mogu samo najveći iluzionisti. Rama, sve me više podsjeća na Costa Concordiju – prekrasni veliki turistički brod kojeg je pijani kapetan nasukao na hridinu, u kojoj su nezgodi izgubljeni i ljudski životi, a brod završio na rezalištu. Da se nesretni kapetan vodio Vašom logikom, sigurno bi rekao, kriva je hridina. A nije.

Ramska javna politička scena u Vašoj režiji nikog više ne može emocionalno ispuniti niti ostaviti bogatijim za osjećaj dostojanstva i sigurnosti ostanka. Iracionalna tumačenja političke zbilje ogolila je do kraja politiku koju nam namećete poradi svojeg opstanka i zadržavanja na vlasti, a Vaš odnos prema razvoju Rame samo je puka politička iluzija. Stvorili ste Ramu kakvu mnogi nisu zamišljali, izvan vrijednosnih principa zbog kojih smo Ramu branili.

Stoga čim prije podnesite ostavku kako bismo uspostavili demokratske standarde poslovanja i uvjete življenja koji će nam svima omogućiti dijalog, tako da oni koji budu najuvjerljiviji poduzmu ostvarivanje svog programa s beskraj novih mogućnosti i izazova.

S poštovanjem.
Ivan Šekelja

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});