fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OTVORENO PISMO: Tko narodima-građanima Mostara brani izbore?!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Vaša ekscelencijo gđo.Cormack - predstavnice: naroda slobodnih i hrabrih i predvodnice slobodnog demokratskog svijeta, usudio sam se, u duhu slobodnog čovjeka i građanina Mostara, da Vam se obratitim s pitanjem: Tko, narodima-građanima Mostara zabranjuje da na demokratskim izborima izraze svoju slobodnu volju, birajući svoje političke kandidate-vijećnike, u gradsko vijeće svog i jedinog grada? Pod sloganom: Tko nije u partiji-stranci, nek se seli iz Mostara, vodi se kampanja za neodržavanje izbora!

Opće je poznato-priznato, da tri suverena naroda: Hrvati, Bošnjaci, Srbi, skupa s ostalim, obavezni su pod izbornim zakonom izaći i pristupiti na demokratske izbore, što podrazumjeva da izborno pravna pravila, a koja se odnose i na dodatne djelove i oblike izbornog sustava i procesa, pripadaju i narodima-građanima grada Mostara…mojim Mostarcima! Vjerujem kako će te se složiti sa mnom, da je cijela Bosna i Hercegovina i regija i cijeli demokratski svijet, ovaj put na strani Mostaraca! Svi oni…su Mostarci! Tko to može ignorirati?!

Tko su ti nepravnici-neljudi-nedemokrate? Oni sa stranačko-partijskim diplomama…s raznoraznih podzemnih i palanačkih fakulteta? Jesu li oni koji su im to omogućili, oni koji ne poznaju-priznaju, najprije: izvorno demokratsko pravo izbora i ostalih pravnih akata, kojima se regulira: osnovno ljudsko pravo-biračko pravo, te osobne i političke slobode u koje spada i aktivno biračko pravo?! A, sve je to ustavna kategorija!

Nije mi namjera taksativno nabrajati popis opće poznatih pravnih i zakonski donijetih, i od vlasti prihvaćenih, propisa izbornog prava, nego mi je: želja-namjera-cilj, da se Vi, što izravnije i sadržajno i problemski, uključite u šire smislene okvire zabrane, koje narode-građane Mostara izbacuje iz demokracije!

United States of America-njen narod-kongres-predsjednik-vlada-diplomatski predstavnici, su idejni tvorci Dayton-skog sporazuma i kao takvi ne samo diplomatski, nego i politički odgovorni za sadržaj i njegovu provedbu, na planu unutarnje politike BiH! Tako su to i i prihvatili moji Mostarci! Kako Vam je poznato, optimistički scenarij koji su prognozirali sami tvorci Daytona, daleke nam 1995. godine, za suverene narode skupa s ostalim u BiH, trebao je biti početak novog demokratskog doba: slobode+rada+novca+znanja+bolje budućnosti, danas doživljava potpuni neuspjeh, a za Mostarce gubitak svega nabrojanog! Vjerujem kako ne želite narode – građane Mostara ostaviti okamenjene na svojim obalama!?

Narodima-građanima Mostara, ako ih napustite, ostaje tragično-odsanjan ideologozirajući Daytonski san o jednostavnom kvalitetnom skoku u demokraciju, koju koristi svaki Amerikanac-Europljanin-građanin demokratskog svijeta, a koji predvodi Vaša velika nacija, sa svim vrijednostima i načelima slobode-ljudskih-građanskih-političkih prava!

Uz svo poštovanje, dozvolite mi drskost da se složim s Vama kako pregovori ne uspjevaju zadovoljiti: koga? Molim Vas…pregovarače jako dobro poznate…bolje od nas svih! Dodao bih, a kako ih je okarekterizirao diplomatski zbor: „da su to tipovi, koji se u najprizemnijoj tekućoj ideološkoj i političkoj varijanti očituju kroz blještavilo sjajno crne karavane automobila, i kroz lišavanje svojih žrtava: naroda-građana, u našem slučaju Mostaraca-nižih bića, svega demokratskog!

Gnoje nas, za Mostarce znam sasvim sigurno, svojim partijsko-stranačkim smRadom, evo dvajes godina…kako bi to mostarske liske izvalile! Jedina promjena, o kojoj se demokratski raspištolje u medijima, jest promjena u dominantnom stavu liderskih podobnika, a koja se očituje u prihodovanju javnih resursa: novca+tvrtki+površina-građevnog tla, ali i nepostojanja mogućnosti za: rad-poduzetništvo-pluralizam-kreaciju! I, naravno, sve to uz, i institucionalno i vaninstitucionalno nasilje, a koje je bez ikakovog traga…jer, najkasnije… Mostar je nijem…odkad je satjeran u septičku jamu! Vjerujem, kako niste u zabludi, da bi stanje bilo drugačije – da su na jednoj obali esdepeovci-deefovci, a na drugoj stranka za BiH!

Nemam straha od svojih sunarodnjaka i sugrađana Bošnjaka i Srba, niti od ostalih, kao zalog mog promicanja za pravo na izbore naroda-građana Mostara, napisao sam Vam otvoreno pismo i za kraj imam pitanje za Vašu Exelenciju gđo. Cormack: hoće li biti slobode za moje Mostarce ili će biti stavljeni pred žicu na dan izbora?

I, uz unaprijed zajamčen i gotovo plebiscitaran(bez partijsko-stranačkog plemstva) demokratski građanski legimitet Hrvatin Tomašević!!!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});