fbpx

OTVORENO PISMO TOME JURKIĆA: Što gore to bolje!

Autor: Dnevno.ba

ODŽAK - Iz Posavine, iz našeg prekrasnog Odžaka, stiglo nam je Otvoreno pismo od strane Tome Jurkića, zastupnika u Skupštini Županije Posavske. Pismo je itekako zanimljivo, pa stoga isto prenosimo u cijelosti:

Dragi sugrađani, evo što je najnovije u rubrici „vjerovali ili ne“, koju uređuje HDZ BiH u Odžaku.

Predsjednik odžačke podružnice HDZ-a BiH, dobro poznati muljator i prodavač magle Ilija Ilić, uz to još i zastupnik u Skupštini Županije Posavske, dobio je na raspolaganje ili možda na poklon automobil iz zajedničke službe Vlade, a po nalogu, nema šale, samog premijera.

Tako su procijenili stranački autoriteti, jer potrebno je prikupiti, ili bolje reći, ukrasti što više glasova, što dopisnih krađom osobnih dokumenata i lažiranjem potpisa građana, a i instaliranjem svojih, provjerenih kadrova, u biračke odbore. Na taj način činiš dobro sebi, stranci, a i narodu, jer svi stranački ljudi su i iz naroda. To su poslovi za koje treba puno hodati po terenu, pa neće čovjek, valjda pješke, a ako ide svojim autom tu je trošak i goriva i amortizacije, pa te slika radar i stotinu drugih problema. Ovako brate premijer da auto, natoči gorivo, naravno ne svojim novcima, pa vozi i radi.

Ruku na srce i zaslužio je, nije važno to što u, sada će četiri godine mandata, nije postavio ni jedno pitanje, nije uputio nijednu inicijativu, ni što nije progovorio ni jednu čestitu riječ, ali je zato bio na svakoj sjednici i uredno dizao ruku kako su stranački šefovi tražili.

Ne treba zaboraviti da je pored sebe uvijek držao Bilija i kad bi ovaj pridrijemao ili bi htio malo sebi dati na značaju, oklijevajući dići ruku za određenu odluku, Ilija bi ga podsjetio kako je uz njegovu pomoć dobio mandat i što je sve dobio od HDZ-a, a i kako bi mogao ostati bez svega ako ne postupi kako je predsjednik naložio. Osim toga doći će i sljedeći izbori na kojima ga bez pomoći HDZ-a nema nigdje. Biliju bi u trenu sve postalo jasno i bespogovorno bi postupio po nalogu. To je ono što partiji treba, odanost, poslušnost i požrtvovnost. Ako si takav, budeš onda i nagrađen. Priča se da će zbog svojih, nemjerljivih zasluga, biti nagrađen poslanjem u federalni Dom naroda, mada neki zli jezici govore da neće, jer već je, kao namiren zaposlenjem sina u ispostavi Federalnog mirovinskog i invalidskog osiguranja u Odžaku. Ne vjerujem?

Drugi slučaj je možda i više za nepovjerovati i za one koji cijene kulturu, posebno dirljiv.

Kažu da je našem Centru za kulturu isključena struja zbog neizmirenih dugovanja prema elektri, pa je u Odžaku najnoviji hit „Centar od kulture ostao bez struje, oooj“!

Teško je povjerovati da se to dogodilo s obzirom na činjenicu da se Centar financira iz općinskog i županijskog proračuna. Na čelu ustanove je provjerena stranačka dužnosnica, istog prezimena kao i lik koji je obrađen na početku, bivša frizerka, bivša učiteljica, pa bivša direktorica škole, te dugogodišnja direktorica Centra za kulturu. Nedavno je izabrano i novo upravno vijeće, koje će po prvi puta za svoj rad, ili možda nerad, biti plaćeno. To su sve odreda kadrovi po izboru općinske parlamentarne većine, tj. HDZ-a BiH, Muju se ionako ništa ne pita, i da se to dogodi, ne razumijem???

Koliko me sjećanje služi, a to nije malo godina, nikada se nije u Centru za kulturu dogodilo isključenje struje. Sramotno je, pa ako ćemo, i nekulturno za takvu ustanovu da joj se to dogodi. I umjesto da se traži odgovornost nadležnih, direktorica se nagrađuje mjestom na HDZ-ovoj listi za naredne izbore, pa se i njen muž mora, kao i rođak mu i prezimenjak, dodatno angažirati oko biračkih odbora, kako ne bi nešto izmaklo kontroli, jer nije od viška da mu gospođa bude još i zastupnica, samo što on za te svrhe nije dobio auto.

Eto kako u stožernoj hrvatskoj stranci cijene rad i rezultate rada i kako nagrađuju zaslužne.

S poštovanjem,

Tomo Jurkić, zastupnik u Skupštini Županije Posavske

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI