fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ovo su zemlje koje su blokirale otvaranje trećeg poglavlja u pregovorima Srbije i EU

Autor: Dnevno.ba

BEOGRAD - Članice Europske unije suglasile su se da je za sada, u očekivanju daljeg napretka u reformama u Srbiji, "dovoljno da se otvore dva poglavlja".

“Švedska, Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Hrvatska su procijenile da za sada ovo treće poglavlje ne treba biti otvoreno. U suštini riječ je o zahtjevu, o procjeni da treba još sačekati da Srbija poradi na boljem djelovanju pravne države, dakle uvođenju zakona, nezavisnosti pravosuđa, djelotvornosti pravosudnih institucija i bitki protiv korupcije”, prenosi Beta.

Ministrica pravde Srbije priznaje da postoje problemi, ali kaže da otvaranje novih poglavlja pokazuje da su reformski koraci koje je Beograd poduzeo bili zadovoljavajući.

“Da je nedostatak reformi u oblasti pravosuđa bio kočnica za otvaranje većeg broja poglavlja, vjerujem da danas ne bismo imali ni otvaranje ova dva poglavlja. Ne bježimo od toga da postoji zastoj sa određenim aktivnostima, ali upravo to je razlog zašto će se raditi na reviziji akcionog plana i vjerujem da ćemo u 2018. sve one aktivnosti koje smo imali sa kašnjenjem u ovoj godini ispuniti u naredna dva kvartala sljedeće godine”, kaže ministrica pravde Srbije Nela Kuburović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});