fbpx

Pandurević u Sankt Petesburgu: Putin pokazao je zašto je omiljen u narodu

Autor: Vijesti.ba

SANKT PETESBURG - “Ruski predsjednik Vladimir Putin pokazao je zašto je tako omiljen. Nenajavljeno i neočekivano se pojavio na drugom Euroazijskom forumu žena u Sankt Petesburgu samo da bi pozdravio učesnice", napisala je na svom tweeter nalogu potpredsjednica SDS Aleksandra Pandurević koja učestvuje na ovom forumu.

“To je zaista prelijepo iznenađenje koje je oduševilo sve učesnike foruma. Predsjednik Putin je naglasio ogromnu zaslugu žena za mir i sigurnost, te naglasio potrebu da se u cijelom svijetu radi na njihovom obrazovanju kako bi bile nezavisne”, kaže Pandurević.

Rusija, kaže potpredsjednica SDS, prema Putinovim riječima, posebnu pažnju posvećuje porodicama u dalekim i najisturenijim regijama Rusije za koje država izdvaja 2,7 milijuna rubalja.

“Osigurali smo zaštitu za žene na tržištu rada. Smanjili broj radnih sati za majke. Uspostavili pravni okvir za pola radnog vremena i rad od kuće.

Da bismo imali bolju budućnost moramo uložiti u obrazovanje žena, kako je govorila Indira Gandi.”, rekao je Putin obraćajući se učesnicama drugog Euroazijskog foruma u Sankt Petersburgu.

Pandurevićeva učestvuje u radu Euroazijskog foruma žena na lični poziv Valentine Matvijenko, predsjednice Savjeta Federacije Gornjeg doma parlamenta Ruske Federacije.

Autor: Vijesti.ba

ZADNJE VIJESTI