fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Zoran Paškov

Petru Penavi iz Posušja prijete sudom u Hrvatskoj zbog svjedočenja protiv Perkovića

Autor: Zoran Paškov

MÜNCHEN - Petar Penava, svjedok na münchenskom procesu protiv udbinih čelnika Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, koji je na nedavnom ročistu u Münchenu odvjetniku Anti Nobilu poručio kako je ponosan što je nosio Đurekovićev lijes i u Stuttgartu zapalio jugoslavenske zastave, opet se našao u nemilosti zaostalih udbinih struktura i strahuje za svoju sigurnost.

“Opet mi se prijeti s ciljem da me zastraše. Nakon što sam nedavno svjedočio protiv Perkovića pred Višim zemaljskim sudom u Münchenu o tome kako  me dolazio likvidirati u Stuttgart i kako su me on i njegovi udbaški suradnici napadali  i likvidirali Đurekovića, kao i druge hrvatske emigrante u Njemačkoj, ovih dana dobio sam iz Hrvatske poziv za sud gdje me  lažno optužuju za prijetnje novinaru Domagoju Margetiću. Već su me zbog toga teretili 2011. godine, a sada eto nakon pune četri godine zbog toga su mi Perkovićevi ljudi namjestili novo suđenje 22. svibnja u Općinskom sudu u Zagrebu. Izražavam svoju sumnju da je cijeli proces sada opet pokrenut nakon moga svjedočenja u Münchenu, gdje me je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo u želji da me  diskreditira ispred suda, prozvao zbog fizičkih prijetnji novinaru Domagoju Margetiću, iako sam još prije odbio sve te optužbe”.

“Očito s otvaranjem ovakvog novog procesa protiv mene određeni  krugovi  u Hrvatskoj me žele zaplašiti da više ne svjedočim protiv Perkovića, Mustača i drugih udbaša, koji su u Njemačkoj i širom svijeta ubijali naše domoljube. Nedavno sam izjavio da se kao svjedok protiv Perkovića u Hrvatskoj  ne osjećam siguran, pa da zato sada i dolje ne idem, a vidjeli smo ovih dana kako se naše vlasti i policija odnose prema obitelji Ivana Krmpotića, kojemu su u Hrvatskoj prijetili i kojemu je  život bio u opasnosti, tako da je bio prisiljen potražiti zajedno sa suprugom njemačku zaštitu. Poučen takvim iskustvom ne želim se odazvati pozivu hrvatskog suda  jer se u Hrvatskoj jednostavno ne osjećam sigurnim. Nisam siguran da me ne bi likvidirali”.

“Sve skupa ovo mi smrdi i sa ovakvom situacijom upoznat ću njemačke istražitelje, državnog odvjetnika i glavnog suca u procesu protiv Perkovića Manfreda Daustera” – kaže za Dnevno.ba Petar Penava, te dodaje kako ovo nije prvi put da ga pritišću Perkovićevi obaviještajci.

“Svojevremeno kada sam prije tri godine u “Slobodnoj Dalmaciji” izjavio  kako ću svojim svjedočenjem protiv Perkovića u Njemačkoj doprinijeti da ga se zbog njegovih nedijela smjesti konačno iza rešetaka optužili su me da sam u kninskoj vojarni postavio požar, onda da sam hrvatskom veleposlantvu u Berlinu poslao prijetnju bombom uoči Josipovićeve posjete, a zatim su u Hrvatskoj Državnom odvjetništvu naredili moj progon.  Proglašavali su me i nikakvim emigrantom, prijetili mi raznim diskreditacijama.  Na sve to Nijemci su mi dali zaštitu i na udbaške prijetnje iz Hrvatske samo odmahnuli rukom. A sada evo pokazalo se da udbaški  lobiji još uvijek drmaju našim sudstvom i državom, te da izmišljaju pokretanje procesa protiv mene iz osvete, jer se ne plašim svjedočiti protiv Perkovića, a i upozoriti na neke druge koji su  u ime Udbe ubijali po Njemačkoj” – kaže Petar Penava, koji će za koji dan dati još jedno svoje svjedočanstvo u vezi Perkovića, jer ga sudac Manfred Dauster još želi čuti  glede Đurekovićeve likvidacije.

Autor: Zoran Paškov
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});