PISMA ČITATELJA: U Neum se više ne vraćamo, a neće ni brojni drugi turisti!

Autor: Dnevno.ba

NEUM - Poštovani,

moje ime je Mustafa Hadžić i već nekoliko godina unazad s porodicom ljetujem u Neumu. Tako je bilo i ovog lipnja, no ovaj put susreli smo se sa preprekama koje proračun svake prosječne obitelji u BiH ne može podnijeti. Naime, svi govore o odličnoj turističkoj sezoni u našem lijepom Neumu, a vlasnici hotela, ali i privatni izdavači apartmana zadovoljno trljaju ruke, jer su kapaciteti većinom popunjeni, tako se uglavnom navodi. No, tu idealnu sliku kvari jedna činjenica o kojoj nitko ne govori niti piše.

Moja porodica ove godine morala se zadovoljiti sa četiri dana ljetovanja umjesto planiranih sedam. Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao s brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijelili jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali su poredali ležaljke.

neum-lezaljke05072017

Naravno, za njih se kao i za suncobrane naplaćuje 6 KM po danu, a nigdje na tom prostoru ne može se prostrijeti ručnik. Jednostavno, mi smo bili prisiljeni da iznajmljujemo ležaljke i suncobrane, tako da smo za četiri dana potrošili proračun za ljetovanje i jedino što nam je preostalo je da spakiramo kufere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih.

Pišem vam se i obraćam s namjerom da javnost upoznate sa situacijom na neumskim plažama, kako bi drugi koji planiraju ljetovanje znali što ih čeka.

Šaljem vam i slike, da se uvjerite u moje navode.

S poštovanjem,
vjerni čitatelj portala Dnevno.ba Mustafa Hadžić

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI