fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PITANJE TJEDNA: Kome bi mogao u interesu biti još veći kaos?

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba

SARAJEVO - Kome su potrebne indicije, pretpostavke i sumnje za daljnje djelovanje? Onome koji traži istinu. Svatko normalan vidi primjerice na što liči ova država i poznato je zašto je to tako ali se ne može političare rušiti kada je uz njih narod (ona većina koja ikako iziđe na izbore) i ne može im se ništa dokazati po pitanju kriminala jer oni koji bi to trebali, slabo ili nikako rade svoj posao ili su umreženi s njima a istraživati pojedinačno nije dobro. Pogledajte slučaj iz Slovačke. Naši političko-gospodarstveni lobiji su sigurno goropadniji od onih u spomenutoj zapadnoslavenskoj zemlji.

No ako već političari na funkcijama traže jasnu informaciju, ako im je interes istina i to istina kojom štite sebe, a na stol im dođu potrebne pretpostavke i već imaju indicije o nečemu, a posebno o nečemu što nije dobro, zašto to jasno ne provedu. Oni su na vlasti, oni imaju moć i institucije koje bi trebale raditi svoj posao. Saznajte istinu i podijelite ju s nama.

Jedan do druga, preko cijele stranice, progovaraju Fadil Novalić i Aljoša Čampara o prosvjedima branitelja. „Plan pojedinaca se nije ostvario, neki su priželjkivali kaos u Federaciji BIH“, stoji citat premijera Novalića u naslovu njegova intervjua u jednim novinama. U istim novinama, članak ispod, u naslovu drugoga članka su riječi Aljoše Čampare koje govore: „Neki su priželjkivali da dođe do sukoba policije i branitelja.“

Idemo se sada na trenutak sjetiti „bosanskog proljeća“ kada su gorjele zgrade državnih i entitetskih institucija te prostori nekih stranaka u Sarajevu i Mostaru. I tada se baratalo s „informacijama“ u javnosti da je to smišljen plan nekih stranaka, da se izazove kaos, opći metež, nered. Je li tada itko odgovarao? Možda koji pojedinac ali ako je ono bilo smišljeno na određenim vrhovima, to graniči s državnim udarom ako već nije državni udar.

Sličan scenarij se izgleda očekuje i sada. Ali mogući veći izgredi će imati dalekosežne posljedice. Ne samo kao pljuska Bosni i Hercegovini od same Bosne i Hercegovine nego bi otišla u svijet ružna slika.

Neki dan predajemo odgovore na pitanja iz upitnika za ulazak u EU a danas pokazujemo da smo zaostali u 12. stoljeću. Kada ovako postavimo tezu, možda i jest nekome stalo do takvoga scenarija. Tko bi mogao imati koristi od toga da u državi nereda i kaosa zavlada još veći nered i kaos?

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});